När temperaturen sjunker är det inte lika många som är sugna på sushi till varken lunch eller middag. Detta har påverkat TODO Sushi i Vimmerby, som tidigare i höstas beslutade sig för att hålla stängt även på måndagar.
– Man äter mindre sushi på vintern, säger delägaren Davaadorj Baatarkhuu.
Amarjargal och Davaadorj Baatarkhuu tog över som ägare av TODO Sushi i början av året, efter att ha jobbat på sushirestaurangen sedan den öppnade i januari 2021. De tog över efter den förre ägaren Tsolmon Choijamts. Under sommarmånaderna är efterfrågan hög på sushi, och i våras lärde man upp kocken Meschac Bamba från Hultfred för att klara trycket.
– På sommaren är det mycket, då går det väldigt bra, men på vintern är det inte lika mycket, säger Davaadorj.
Nu under vinterhalvåret har restaurangen bara öppet fem dagar i veckan.
– Det är inte lika många kunder som kommer, säger Davaadorj.
Inte heller ledan efter julborden har någon vidare inverkan, och det låga intresset för sushi brukar hålla i sig tills värmen kommer tillbaka. Även om det är färre kunder som äter, så klarar TODO sushi läget rent ekonomiskt.
– Affärerna funkar bra, så vi klarar oss, säger Davaadorj.
Däremot är sushirestaurangen beroende av att efterfrågan på sushi håller i sig över sommarmånaderna.
Måste det gå bra på sommaren för att ni ska klara av vintern?
– Ja, säger Davaadorj Baatarkhuu.
Populär restaurang har det kärvare på vintern
På vintern är det inte lika poppis med sushi, något som TODO Sushi på Storgatan i Vimmerby påverkas av. Redan i höstas fick de begränsa sina öppettider.
På Todo Sushi i Vimmerby överlever man vintern trots minskad efterfrågan på sushi. Amarjagal och Davaadorg Baatarkhuu tog över restaurangen tidigare i år.
Foto: Jimmy Karlsson
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!