Tuna bygdegård provar nytt koncept – satsar på julshow med Rayday

- Alla är väldigt spända och förväntansfulla. Vi hoppas att det här ska bli bra. Någon gång måste man våga prova, menar ordförande Christer Thunfjärd. I december anordnas för första gången två julshower på Tuna bygdegård.

Ordförande Christer Thunfjärd. Foto: Privat

Ordförande Christer Thunfjärd. Foto: Privat

Foto:

Vimmerby2017-09-02 13:05

- Vi har på sommaren haft våra musikcaféer och tanken var att ha något på vinterhalvåret. Tidigare har vi provat att ha krogshower och dans, berättar bygdegårdens ordförande Christer Thunfjärd.

- Vi vill att det ska hända något på landsbygden och inte bara i storstan. Om folk från Tuna kan åka in till stan kan stadsborna komma hit.

För att få människor både på hemma och bortaplan att ta sig till Tuna bygdegård har föreningen bestämt sig för att i år satsa på julbord och julshow.

- Rayday hade idén att komma hit och ha en julshow, de har tidigare varit i Hultsfred men i år blev det inte av. De är duktiga på att spela och drar mycket folk.

Även vimmerbytjejen Elin Namnieks och Lisa Sandstedt från Virserum kommer att spela under showerna. Men övertygade om att anordna festligheterna var inte föreningen med detsamma.

- Vi är alltid tveksamma. Vi jobbar ideellt och är rädda för att förlora pengar eftersom vi måste ha tillräckligt för att kunna hålla efter byggnaden. Men nu testar vi. Planen är att det kommer vara julbord och underhållning den 8e och 9e december. Så hoppas vi att det kommer till.

För att arrangemanget verkligen ska äga rum måste det från att bokningen öppnar i början på oktober tills att den stänger i november komma in över hundra bokningar.

- Vi har en nedre gräns för hur många det måste komma. Det kan inte vara så lite som helst. Vi vill ha 150 personer för att det ska kännas bra. I lokalen får vi plats med 180 sittande gäster.

Christer menar att det både är roligt och nervöst. Föreningen berättar han kommer att göra sitt yttersta för att få till det så bra som möjligt.

- Vi kommer att lägga mycket energi på detta. Försöka göra lokalen så mysig som möjligt och laga den mesta av maten själva. Vi hoppas att det kommer bli så bra att vi kan ha det igen nästa år.

Att julshowen kommer att ske just i Tuna menar Christer är passande.

- Tuna är ju satt på kartan. Det är mycket som händer här så det är inge fel att få igång lite till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om