Tung chef lämnar kommunalförbundet

Itsams förbundsdirektör Henrik Remmerfelt lämnar sin tjänst redan efter midsommar, meddelade kommunen på fredagen.

Itsams förbundsdirektör Henrik Remmerfelt lämjnar sin tjänst på grund av personliga skäl. "Det är givetvis tråkigt att sluta", säger han i ett pressmeddelande.

Itsams förbundsdirektör Henrik Remmerfelt lämjnar sin tjänst på grund av personliga skäl. "Det är givetvis tråkigt att sluta", säger han i ett pressmeddelande.

Foto: Privat

Vimmerby2023-04-28 10:56

Kommunalförbundet Itsam sköter IT-verksamheten i sex kommuner, däribland Vimmerby. På fredagen kom beskedet att förbundsdirektören Henrik Remmerfelt avgår och att hans uppdrag avslutas efter midsommar i år. 

– Det är tråkigt. Han har gjort ett väldigt bra jobb men det är såhär det är ibland, folk slutar, säger Jacob Käll (C) som är styrelseordförande Itsam till Vimmerby Tidning. 

Hur kan Vimmerby och de andra kommunerna påverkas? 

– Det är alltid besvärligt när någon lämnar och man behöver rekrytera en ny person men hittar man rätt, vilket jag hoppas att vi gör, så löser sig ju frågan.

undefined
Jacob Käll (C) är Vimmerby kommuns företrädare i Itsam. "Det är alltid besvärligt när någon lämnar och man behöver rekrytera en ny person men hittar man rätt, vilket jag hoppas att vi gör, så löser sig ju frågan", säger han.

Kommer det att bli svårt att hitta en ersättare, tror du?

– Kompetensförsörjning och rekrytering är en är en utmaning vilket jobb vi än tittar på men vi hade bra sökande förra gången och jag hoppas att vi kommer ha det den här gången också, säger Jacob Käll.

undefined
Kommunalförbundet Itsam ansvarar för den kommunala IT-verksamheten i de sex medlemskommunerna Boxholm, Kinda, Vimmerby, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshög.

Henrik Remmerfelt har suttit på posten i 1,5 år och i ett pressmeddelande uppger han personliga skäl som anledning till att han nu lämnar tjänsten. 

– Det är givetvis tråkigt att sluta på Itsam, då jag trivs mycket bra med såväl medarbetare på Itsam som medarbetare och politiker i våra medlemskommuner. Idén med samverkan är helt rätt då det ger mer kraft, kompetens och resurser, vilket är oerhört viktigt med tanke på den ekonomiska utvecklingen i samhället i dag, säger han i pressmeddelandet. 

Under rekryteringen kommer en tillförordnad förbundsdirektör att utses.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!