Tunga bördor på förvaltning

Teknik- och serviceförvaltningen har fått tunga arbetsbördor utan att få rätt förutsättningar för att klara av uppdragen. Det anser teknik- och servicenämnden som också är kritisk över att ingen politiker från nämnden intervjuats i den konsultrapport som ligger till grund för ytterligare förändringar som föreslås.

Vimmerby2012-02-21 07:30

- De bristande förutsättningarna förklarar en stor del av den turbulenta situation som uppstått inom teknik- och serviceförvaltningen, och eftersom förvaltningen och nämnden är så involverade och berörda av de åtgärder som förelås tar vi inte ställning till de olika förslagen, säger Björn Swedborg, M, ordförande i teknik- och servicenämnden.
I den konsultrapport som om kommunens ledningsfunktioner har ett särskilt fokus satts på teknik- och serviceförvaltningen. Det är också där konsulternas förslag får störst effekter.
Förvaltningen har varit utsatts för omfattande förändringar under en längre tid. För några år sedan lyftes VA-avdelningen och renhållningen över till Vimmerby Energi och Miljö.
Senare har förvaltningen bland annat tillförts ansvaret för kostverksamheten och den centraliserade lokalvårdsorganisationen. Det är de nya uppdragen förvaltningen inte fått rätt förutsättningar för, enligt Björn Swedborg.
- Det framgår också i konsultrapporten, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om