Turistbolaget - inte bara för turister

Vimmerby Turistbyrå AB ska bli "Vimmerbybolaget AB". Kommunen är redo att minska sin ägarandel för att ge plats åt nya ägare. Samtidigt ska det ombildade bolaget marknadsföra Vimmerby till långt fler än turister och besökare.

Vimmerby2007-04-04 06:36

- Det kan vara som bostadsort, som arbetsort eller som handelsplats. Det handlar om att marknadsföra hela Vimmerby, säger Anders Axklo, projektledare för Vimmerby.com&se.
Kommunen äger i dag i praktiken runt 70 procent av Vimmerby Turistbyrå AB, 40 procent i egen regi, och 30 till genom det kommunägda bolaget ALV.
Nu har både styrelsen för Vimmerby Turistbyrå AB och styrgruppen för det kommunala projektet Vimmerby.com&se tagit fram ett förslag till ombildning av turistbyråbolaget till ett marknadsföringsbolag för hela Vimmerby.
- Då menar vi hela kommunen i geografisk mening och att man även ska arbeta med att utveckla såna verksamheter som etableringar, handelsutveckling, boende, arbetsmarknad, säger Anders Axklo.
Flera av de verksamheterna ligger i dag inom projektet Vimmerby.com&se, medan turistbyrån i huvudsak riktar in sig på turism och besök.
När det nya bolaget blir till och tar ett helhetsgrepp om marknadsföringen av Vimmerby ska också nya ägare in i bolaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om