Turisttrycket

Köer till ALV så långt ögat når och jakt efter spontana övernattningsbäddar hos Turistbyrån. På tisdagen skenade turisttemperaturen i topp i Vimmerby.

Till ALV var det långa, långa bilköer under tisdagsförmiddagen. Foto: Janne Strömsten

Till ALV var det långa, långa bilköer under tisdagsförmiddagen. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2008-07-16 08:49


- I dag får vi känna av att vi lever, säger Christina Thorstensson, turistchef i Vimmerby.
Från att ha varit aningen stillsamt förra veckan satte turisttrycket åt ordentligt på tisdagen. Det märktes inte minst av enorma bilköer till Astrid Lindgrens Värld.
Vid elva-tiden var det fortfarande kö hela Lundgatan till folkets park, och i Vimmerbyallén ut till rondellen vid riksväg 23/34.
- Vi har haft dubbla köer in på parkeringen sedan halv tio, vittnade Nils Magnus Angantyr, marknadschef på ALV som strax efter elva var i full färd med att hitta fler lediga parkeringsplatser utanför parken.
Då var det fortfarande hundratals bilar som köade.
- I dag blir det säkert årets högsta besökssiffra, kanske någonstans runt 8 500, uppskattar Nils-Magnus Angantyr, och kopplar det till invånarantalet i Vimmerby stad.
- Det är fantastiskt att stan fördubblar sitt invånarantal på ett par timmar en förmiddag, säger han.
Han bedömer att besöks antalet i ALV i år ligger strax under fjolårets rekordkurva, men en bit över vad man budgeterat med.
- Det var ju ett rekordår i fjol och det kan vi inte räkna med varje år. Men det ser mycket bra ut, och jag tror nästa vecka och veckan efter blir minst lika bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om