Populära verksamheten sätter allt på paus

På grund av ett dödsfall inom familjen stoppar Ingebo hagar all sin verksamhet, förutom turistboendet, över sommaren.

Inför årets sommarsäsong stoppar Ingebo hagar all verksamhet förutom boendet. "Det kommer stå en stor skylt nere i backen som talar om hur det är", har Kristina Lindelöf berättat tidigare.

Inför årets sommarsäsong stoppar Ingebo hagar all verksamhet förutom boendet. "Det kommer stå en stor skylt nere i backen som talar om hur det är", har Kristina Lindelöf berättat tidigare.

Foto: Elin Elmström, Sven Vejde

Vimmerby2024-06-28 13:23

I ett inlägg i sociala medier skriver verksamheten själva att man i år behöver pausa delar av verksamheten för att orka. Man kommer att prioritera boendet, som är fullbokat, samt djuren och allt arbete som det innebär. Varken gårdsbutiken, caféet eller bondgårdsvandringarna kommer alltså att vara igång i sommar

"Det känns väldigt tråkigt och vi förstår om ni blir besvikna, men vi klarar helt enkelt inte av att driva alla delar och samtidigt hålla den nivån som vi vill ha under dom nuvarande förhållandena", skriver Ingebo hagar på Instagram.

Dock, skriver man, är vandringslederna i området som vanligt öppna för alla.

I en tidigare artikel i Vimmerby Tidning berättade Kristina Lindelöf på Ingebo hagar om planerna på att drar ner på verksamheten inför sommaren. Till nästa år finns planer på att inte växla upp utan att arrendera ut delar av verksamheten.

– Jag har kört så många år nu och man får ingen sommar alls för egen del. Det är inte så att man har tråkigt, absolut inte, men man kanske vill göra något annat ibland. De flesta i min ålder har redan gått i pension, många inom branschen är mycket yngre. Vi har funderat på att ha en generationsväxling men än så länge är mina döttrar inte redo. Så till nästa år skulle jag gärna se att någon kunde arrendera viss del av boendet och gårdsbutiken. Det är en fantastisk plats och en väldigt trevlig verksamhet att ha bara man orkar, sa Kristina Lindelöf då. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!