TV 4 nästa för mordpodden

Hallå där, Amanda Karlsson, Linnéstudent från Vimmerby som gjort supersuccé med Mordpodden tillsammans med din studiekamrat Linnéa Bohlin. Ligger ni fortfarande etta på iTunes lista?

Amanda Karlsson från Vimmerby gör enorm succé med podden om småländska mord.

Amanda Karlsson från Vimmerby gör enorm succé med podden om småländska mord.

Foto:

Vimmerby2016-06-04 08:45

– Ja, det gör vi. Helt otroligt. Jag trodde aldrig att vi skulle få vara kvar så länge i toppen, men det är fantastiskt roligt.

Och ni är inbjudna till morgonsoffan i TV4 senare i sommar. Hur känns det – och hur kom det sig?

– Det känns overkligt. Jag brukar ju själv äta frukost framför Nyhetsmorgon på helgerna och att jag då ska sitta där i soffan är svårt att ta in. Det var en redaktör därifrån som mejlade oss. Han hade lyssnat på podden och undrade om vi ville komma dit i sommar och prata om den helt enkelt. Och självklart vill vi det. Det kommer vara pirrigt, men verkligen jätteroligt.
Vet ni hur många lyssnare ni haft hittills?
– Hittills har vi inte haft någon aning, men om några veckor kommer vi få svar. Det är väldigt spännande och först då vi kommer förstå hur stor/liten podden faktiskt är.

Hur kom ni på idén att göra radio om småländska mord?

– Vi lyssnar själva på poddar inom true-crime-genren, men insåg att alla poddar som vi lyssnar på görs av killar. Vi hoppades därför kunna fylla en liten lucka med vår podcast. Vi hade heller inte sett någon fokusera på ett geografiskt område tidigare och det gäller ju att sticka ut på något sätt så då valde vi Småland eftersom vi båda två är därifrån.

Varför har Mordpodden blivit en sådan succé – tror du?

– Den frågan har jag ställt mig själv många gånger haha. Men jag tror helt klart att det beror på genren. Många är intresserade av brott och vill veta så mycket som möjligt om historien bakom. Jag tror aldrig det hade funkat om vi bara hade haft en ”pratpodd”. Vi har ju inga kända namn att förlita oss på utan vi har helt enkelt varit tvungna att skapa en produkt som folk gillar och sedan ska man självklart ha lite tur också och ligga rätt i tiden.

Är ni klara nu, eller blir det fler avsnitt?

– Vi är långt ifrån klara. Så länge folk fortsätter lyssna så kommer vi fortsätta att producera. Sverige har ju många landskap så i nästa säsong beger vi oss mot Skåne istället. Men eftersom vi lägger ned så mycket tid på varje avsnitt hade det inte, hur mycket vi än hade velat, varit möjligt att fortsätta utan en samarbetspartner. Men glädjande nog kan jag avslöja att vi har ett spännande samarbete på gång inför hösten. Vilka detta är får jag nog inte berätta, men vi är självklart väldigt glada över detta.

Kunde du ana att det skulle bli något ens i närheten av den här framgången?

– Inte alls! I bästa fall tänkte jag att det kanske når ett steg utanför min egen krets, alltså att mina kompisars kompisar skulle lyssna men inte mer än så. Tror fortfarande inte riktigt att jag har förstått.

Vad gör du i sommar?

– I sommar kommer jag jobba i en klädbutik i Kalmar. Det är ett ganska fullspäckat schema, men mina lediga stunder kommer jag ägna åt podden. Den andra säsongen kommer publiceras i september så jag hoppas kunna göra så mycket som möjligt under sommaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om