Alexander, 27, upplevde terrorattacken på plats

27-åriga Alexander Högberg från Vimmerby, som jobbar och bor i Bryssel, befann sig på fotbollsarenan Stade Roi Baudouin på måndagskvällen när två svenskar sköts till döds i ett misstänkt terrordåd innan matchen. "Det är helt nattsvart att något sådant här sker", säger han till Vimmerby Tidning.

Enligt Alexander Högberg från Vimmerby, boende i Bryssel, har det som hänt skakat om hela Belgien, inte minst för alla svenskar som bor och arbetar där.

Enligt Alexander Högberg från Vimmerby, boende i Bryssel, har det som hänt skakat om hela Belgien, inte minst för alla svenskar som bor och arbetar där.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-10-17 12:26

Alexander Högberg från Vimmerby är pressekreterare till den socialdemokratiska EU-parlamentarikern Hélene Fritzon och enligt honom har det som hänt skakat om hela Belgien, inte minst för alla de svenskar som bor och arbetar där. 

– Det är fruktansvärt och helt nattsvart att någonting sådant här sker. Vi har väldigt tät kontakt med alla våra kollegor och vänner i både Sverige och Belgien för att stötta varandra och prata om det som har skett, framförallt vi som var på stadion har haft tät dialog, säger Alexander Högberg på tisdagsförmiddagen. 

undefined
Attentatet, där två svenskar sköts ihjäl, inträffade ungefär en timme före måndagens EM-kvalmatch mellan Belgien och Sverige.

Hur känns det att vara svensk i Bryssel just nu?

– Det är klart att man känner sig orolig nu. Man tänker sig för och pratar med vänner, just nu är de flesta i chock och sorg men när det lagt sig kan vi förhoppningsvis återgå till någon form av vardag. Samtidigt är det klart att det här väcker många tankar och den närmsta tiden kommer man nog inte skylta med att man är svensk, tyvärr, säger han.

Se hela intervjun med Alexander Högberg i videospelaren ovanför.

undefined
Alexander Högberg från Vimmerby bor sedan flera år tillbaka i Bryssel och arbetar som pressekreterare till den socialdemokratiska EU-parlamentarikern Hélene Fritzon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!