Minifestival med aktiviteter för äldre: "Jätteskönt!"

Efter pandemin fick Vimmerbys äldre äntligen en dag fylld av aktiviteter tillsammans. Utanför Borghaga samlades många för att bland annat njuta av musik.

Britt-Marie Malmberg hade tagit det säkra för det osäkra och klätt sig lite väl varmt för det fina vädret som dagen bjöd på. Mest av allt såg hon fram mot att lyssna på musiken.

Britt-Marie Malmberg hade tagit det säkra för det osäkra och klätt sig lite väl varmt för det fina vädret som dagen bjöd på. Mest av allt såg hon fram mot att lyssna på musiken.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-06-10 18:00

Fyra olika musikuppträdanden på två scener, chokladhjul, korvgrillning, bollkastning, hästskokastning och ostkaka, och så fint och soligt väder förstås. Allt det här stod på agendan när de boende på äldreboendena Borghaga och Vimarhaga bjöds till Parkfest på fredagen.

– Det känns bra tycker jag! Det är jätteskönt väder också, och jag som tog på mig fleecetröja för jag trodde det skulle vara kallt, säger 80-åriga Britt-Marie Malmberg efter att hon provat på bollkastningen med gott resultat. 

undefined
Britt-Marie Malmberg provade bollkastning och fick på sina tre kast ner nästan alla burkarna.

Bland punkterna på dagens program ser hon mest fram emot musiken.

– Jag har turnerat själv en gång i tiden och sjungit med Trio me' Bumba och andra. Det var många år sedan nu men sådant glömmer man ju inte, säger Britt-Marie Malmberg.

undefined
Musikakten Gun och Lasse, som uppträdde på innegården, lockade många. Det är svårt att säga hur många som kom till till Parkfesten men boendena har tillsammans 108 lägenheter och alla var såklart bjudna.

Aktiviteterna där de äldre kan samlas i grupp har av förklarliga skäl varit få under pandemin och personalen behöver fortfarande använda munskydd. Kommunens aktivitetssamordnare Yvonne Petersson och Anja Gerstenkorn är glada för att ha kommit igång igen. 

– Chokladhjulet har blivit väldigt välbesökt, säger Anja Gerstenkorn.

Evenemanget sponsras av Rotary och Lions stod för korvgrillningen. Lasse Åhlander var en av dem som uppträdde med musik, ideellt.

– En vacker dag sitter jag också på en sådan här inrättning och då tycker jag att det hade varit trevlig med underhållning, säger han.

Aktivitetssamordnarna vill poängtera att liknande fester planeras för fler äldreboenden längre fram i sommar.

Lions Club i Vimmerby stod för korvgrillningen.
Lions Club i Vimmerby stod för korvgrillningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!