– De som behöver det blir så glada så det känns bra att kunna ge den servicen. Vi har exempelvis en familj som följde oss under barnets uppväxt och planerade in sin semester utifrån när vi skulle vara här, säger Tanya Langelotz.
År 2009 började Astrid Lindgrens Värld ha teckentolkarna på plats som vid ett par tillfällen varje sommar intar en kostymklädd karaktär som tecknar föreställningarna på scen.
Det började med att en medarbetare på Astrid Lindgrens Värld tipsade om detta och snabbt blev det ett naturligt inslag i parken. Detta år är paret Langelotz på scen nio dagar i parken.
När Vimmerby Tidning träffar dem förbereder de sig inför att teckna "Soppskålen". Båda är överens om en av deras favoriter att medverka i.
– Ronja Rövardotter. En rövare mer eller mindre på scen spelar inte så stor roll, säger Dan.
De tycker att teckentolkandet är en viktig del i själva inkluderingsarbetet och upplever att barn tycker om det, oavsett om de är hörande eller ej.
Ni båda som är hörande, varför började ni teckna?
– För mig var det för att jag har en hörselskadad syster och såg teckentolkar som hjälpte henne i olika sammanhang, säger Tanya.
Enligt Dan var det slumpen, en vän tipsade honom om att utbildningen skulle passa honom. I dag har de ett företag som tecknar i olika sammanhang.
Astrid Lindgrens Världs vd Jocke Johansson berättar att teckentolkandet är ett självklart och efterfrågat inslag.