Fotbollsfeber i Vimmerby – rekordmånga barn på Ceos

Spännande matcher, nya kompisar och massa fysisk aktivitet – det är vad barnen och ungdomarna njuter av under den populära fotbollsskolan som Vimmerby IF anordnar den här veckan.

Många glada ansikten bland barnen och ungdomarna som inleder sommarlovet med Vimmerby IF:s fotbollsskola.

Många glada ansikten bland barnen och ungdomarna som inleder sommarlovet med Vimmerby IF:s fotbollsskola.

Foto: Hilde Barstad Axelsson

Vimmerby2024-06-18 18:00

Sommarlovet i Vimmerby startar som vanligt med Vimmerby IF:s populära fotbollsskola som återigen slår rekord i antal deltagare.

– Det känns som att jag säger det varje år, men det är faktiskt rekordmånga anmälda även detta år, berättar David Lindgren, ansvarig ledare för fotbollsskolan och verksamhetsansvarig för Vimmerby IF.

undefined
Många glada ansikten bland barnen och ungdomarna som inleder sommarlovet med Vimmerby IF:s fotbollsskola.

Det är runt 170 barn och 30 ungdomsledare som håller till på Ceosvallen för att spela fotboll nu under midsommarveckan. Fotbollsskolan pågår två timmar varje dag fram till torsdag. 

undefined
Det är rekordmånga deltagare i årets fotbollsskola på Ceosvallen i Vimmerby. I år igen.

– Att så många vill delta är ett kvitto på att vi gör något bra och att det är en uppskattad aktivitet, säger David Lindgren.

undefined
Ansvarig ledare och verksamhetsansvarig David Lindgren ser det höga deltagarantalet som ett kvitto på att fotbollsskolan är en uppskattad aktivitet.

Det är inte heller bara barn och ungdomar från Vimmerby som sett fram emot årets fotbollsskola:

– Jag kommer hit från Reftele som ligger lite mer än två timmar bort, säger Vincent Davidsson.

Det är helt klart värt att åka den biten för att vara med och spela fotboll och träffa nya kompisar, tycker Vincent. Han har dock lite synpunkter på planerna som han upplever som för torra:

– Våra planer därhemma får vi vattna så de är jättegröna och fina, säger han.

Mio Leijon har däremot inget emot hur planerna ser ut. 

– Nej, det gör mig inget, säger Mio.

Det är många barn som berättar att de varit med på fotbollsskolan under alla år:

– Det är jättekul, snart ska vi möta tjejerna som är ett år äldre i en match, berättar Mio.

undefined
När Vimmerby Tidning är på plats ska Mio Leijon och Vincent Davidsson med övriga laget alldeles strax möta tjejerna som är ett år äldre i en match.

Att få spela spännande matcher, lära sig nya tekniker, träffa kompisar och ha vattenkrig – det är några av sakerna som barnen lyfter kring varför fotbollsskolan är så rolig.

undefined
Att få lära sig nya saker inom fotbollen, spela match och ha vattenkrig är några av de saker som barnen uppskattar med fotbollsskolan.

När Vimmerby Tidning frågar vilket land som kommer vinna EM-slutspelet i fotboll, som just nu pågår i Tyskland, är det spridda skurar:

– Jag tror Frankrike vinner för Mbappé spelar där. Men igår (måndag) så blev ju han skadad, han bröt näsan, så han får spela med mask men jag tror ändå han kommer vinna, säger Estelle Credholdt.

Ungdomsledaren Esrom Habtom instämmer:

– Ja, Frankrike har en ganska bra trupp offensivt och mittfältare men vi får se, man vet aldrig hur det slutar i EM, säger han.

Ludvig Svensson tror istället på Turkiet:

– Ja, jag tror Turkiet vinner för de har väldigt många bra spelare, säger han.

Malcolm Sundström och Sigge Åverling tycker att England har många bra spelare och tror därför att England kommer att ta hem guldet. 

undefined
Melvin Gunnarsson, Hjalmar Fjällgård och Moriel Sauma trivs på fotbollsskolan. Melvin tror på vinst för Portugal i EM tack vare Ronaldo medan Moriel Saumas favoritland är Frankrike, med stjärnan Mbappe i spetsen.
undefined
Alla barn födda mellan åren 2017 och 2011 har varit välkomna att anmäla sig till den populära fotbollsskolan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!