Uppskattad parkfest med hästskjuts i Vimmerby

Eje Kant, 86, tyckte det var roligt att få en åktur med hästskjutsen genom Vimmerby på fredagen. "Det är inte första gången, men det blir några år mellan varje tillfälle" säger han.

Hästskjutsen var ett extra kul inslag på den stora parkfesten vid Borghaga och Vimarhaga på fredagen.

Hästskjutsen var ett extra kul inslag på den stora parkfesten vid Borghaga och Vimarhaga på fredagen.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-06-12 11:32

Mer än 60 boende på kommunens vård- och omsorgsboenden samlades i fredags till en "parkfest" vid Borghaga och Vimarhaga i Vimmerby. 

– I år sponsrar Lions med buss så de som bor på Vidala i Södra Vi och på Kvillgården i Storebro kan vara med, berättar Anja Gerstenkorn, aktivitetssamordnare i äldreomsorgen i Vimmerby kommun.

Tanken på en gemensam sommarfest dök upp i fjol och syftet vara att fira att coronapandemin var över. 

– Men att kalla det för Coronafesten gick ju inte, så det blev parkfesten eftersom vi är ute i parken runt Borghaga, säger Anja Gerstenkorn.

undefined
Anja Gerstenkorn är aktivitetssamordare i Vimmerby kommun. Hon hoppas att parkfesten kan bli ett årligen återkommande arrangemang.

Där blev det musikalisk underhållning och Lions stod inte bara för busstransporten. De fixade också grillad korv. Röda Korset bistod arrangemanget med att ta hand om ostkakeserveringen och elever från vård- och omsorgsprogrammet på Vimmerby gymnasium backade upp personalen så att så många som möjligt av de gamla kunde vara med på festligheterna.

– Det är win-win för alla, säger Anja Gerstenkorn.

Extra roligt var de att åka en tur i hästskjutsen med Annelie Svensson från Eriksgården i Fjälster.

– Det är uppskattat. De tycker det är roligt och många har ju minnen till häst, säger hon.

En av dem är Eje Kant som åkt häst och vagn förr. Han är nöjd med arrangemanget.

– Det är jättebra ordnat och man får vara tacksam över alla som ställer upp. Sen får man träffa gamla bekanta, vi kommer ursprungligen från samma samhälle, säger han och klappar Annelie Svensson på axeln innan han stiger ur vagnen.

Kusken Annelie Svensson från Fjälster och Eje Kant hade båda lika kul under rundturen i villakvarteren runt Borghaga och Vimarhaga.
Kusken Annelie Svensson från Fjälster och Eje Kant hade båda lika kul under rundturen i villakvarteren runt Borghaga och Vimarhaga.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!