Nyår i centrum: Raketer, en brand och två fyllerister

Mycket folk på torget i Vimmerby och mycket raketer vid tolvslaget. En brand orsakad av fyrverkerier vid kyrkan och ett par personer omhändertagna för fylleri. Det är polisens facit för nyårsfirandet i Vimmerby.

Det sköts en hel del fyrverkerier i centrala Vimmerby när 2023 firades in.

Det sköts en hel del fyrverkerier i centrala Vimmerby när 2023 firades in.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-01-01 09:09

– Det har varit relativt lugnt, summerar Filip Annas vid polisens regionledningscentral tidigt på Nyårsdagens morgon.

Som vanligt samlades en hel del folk på Stora torget i Vimmerby när klockan närmade sig tolvslaget. Främst ungdomar, men också en och annan barnfamilj.

Polisen hade två patruller på plats och poliser patrullerade runt i folksamlingarna. En och annan blev uppmanade om dryckesförbudet och några om att det är förbjudet att skjuta fyrverkerier i de mest centrala delarna av stan också vid nyårsfirandet.

Trots det var det ett intensivt bombardemang med raketer och fyrverkerier vid tolvslaget.

undefined
Polisen hade två patrullbilar och minst fem poliser som patrullerade i folksamlimngarna under firandet. Senare under natten togs två fyllerister omhand. "Relativt lugnt firande" summerar polisen.

Enligt polisens regionledningscentral har ännu på nyårsdagsmorgonen inga incidenter rapporterats från torget vid tolvslaget.

– Vi hade en brand i fyrverkerilådor i närheten av kyrkan klockan 01.30. Den hanterades helt och hållet av räddningstjänsten och det finns ännu ingen anmälan i det ärendet, säger Filip Annas.

Den brand som bröt ut tidigare under nyårsaftonskvällen i en sopcontainer på Bullerbygatan misstänks också ha med fyrverkerier att göra.

– Vi vet inte till 100 procent, men det rubriceras som skadegörelse, säger han.

Senare på natten mellan 02.30 och 03.00 omhändertog polisen två personer för fylleri. En man i 25-årsåldern på en gata i ett villakvarter och en kvinna i 35-årsåldern på en annan plats i stan. Båda fick sova nyårsruset av sig i arresten.

Raketerna for över stan i natt.
Raketerna for över stan i natt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!