Snart släpps tomterna i Nybble: "Det känns riktigt bra"

Nu är det dags att börja sälja de 19 nya villatomterna i Nybble. Den 23 maj släpps tomterna och det är först till kvarn som gäller. Priset blir något högre än för tomterna i Nosshult.

Klockan 09 på onsdagssmorgonen avtäcktes skylten. På bilden ses Susanne Gustafsson, Ola Gustafsson och Sandra Lövsjö.

Klockan 09 på onsdagssmorgonen avtäcktes skylten. På bilden ses Susanne Gustafsson, Ola Gustafsson och Sandra Lövsjö.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-05-04 09:12

Det står klart sedan kommunens representanter och företrädare för Länsförsäkringars Fastighetsbyrå avslöjade säljstarten vid en pressträff på plats i Nybble på onsdagsmorgonen.

– Tomterna släpps till försäljning måndag den 23 maj och vill man vara säker på att få en viss tomt så gäller det att vara först, säger Sandra Lövsjö, mark och exploateringsingenjör på Vimmerby kommun och som jobbat med området i flera år.

Tomterna varierar i storlek från 953 till 1152 kvadratmeter. Priserna kommer att ligga mellan 310 000 och 460 000 kronor, beroende på storlek. Prisbilden är alltså något högre än i Nosshult.

– Det behövdes mer förarbete här och den kostnaden ska fördelas på färre tomter, säger Sandra Lövsjö.

undefined
Så här ligger tomterna i området. Kartan visar också storleken tomt för tomt. Priset ligger på 310 000 för de minsta och 460 000 för den största tomten.

När de 26 tomterna i Nosshult släpptes till försäljning i juni 2020 var hälften reserverade bara några timmar efter att tomtkön öppnats.

Den här gången är det dock inte kommunen som säljer tomterna i egen regi. Uppdraget har lagts ut på Länsförsäkringars Fastighetsförmedling.

Mäklare Susanne Gustafsson har redan märkt av ett intresse.

– Det är flera som hört av sig med frågor och jag ser att det här området är attraktivt. Det ligger nära både stan och naturen och det ska byggas en förskola. Det gynnar också eftersom många som bygger hus i dag är barnfamiljer, säger hon.

undefined
Närvarande vid pressträffen var kommunstyrelsens första vice ordförande Marie Nicholson (M), Susanne Gustafsson, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar i Vimmerby, mark- och exploateringsingenjör Sandra Lövsjö samt Ola Gustafsson (KD), ordförande i Samhällsbyggnadsutskottet.

Nybbleområdet har varit aktuellt för byggnation av olika slag i många år. Bland annat hade tidigare Stenbäckens ägare planer på ett nytt behandlingshem, något som mötte starkt motstånd från boende i villaområdet Kohagen som ligger strax intill. Stenbäcken backade senare från sina avsikter.

I senare skede har kommunen återgått till planerna på bostäder samt en förskola och ett äldreboende som båda är under projektering och planeras att byggas under 2023 och 2024.

De ska ligga närmast Nybblevägen och de 19 villatomterna kommer att ligga i sluttningen norr därom.

Marie Nicholson (M) och Ola Gustafsson (KD) är nöjda med att det äntligen är dags att trycka på säljknappen.

– Det känns riktigt bra. Vi behöver fler bostäder och nu kan en ny del av Vimmerby byggas i det här området.

Utöver villatomterna och de kommunala byggnationerna har också Astrid Lindgrens Värld långt framskridna planer på ett personalboende i området, det är tänkt att ligga i hagen söder om Nybblevägen.

undefined
De 19 villatomterna kommer att ligga på gator norr om äldreboendet och förskolan, som kommunen ska bygga närmast Nybblevägen under 2023 och 2024.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!