Dansarna tog med publiken på en resa över världen

Under måndagen var det premiär för den dansföreställning som Kulturskolan sätter upp tillsammans med gymnasiets dansprofil. Föreställningen tog med publiken på en resa över världen.

I början av veckan hade Kulturskolan och gymnasiets dansprofil föreställning tillsammans. Här kan ni se delar av den.

Foto: Michael Nordin/Annie Hogner

Vimmerby2024-05-31 18:00

Temat för dansföreställningen avslöjas redan i dess namn – Dancing around the world. Varje dansgrupp har tilldelats ett land som de, med hjälp av sina danslärare, tolkar genom koreografi, musik och kläder.

– De utvalda platserna tolkades på lite olika sätt. Till exempel var en grupp klädda som fotbollsspelare för att representera Tyskland, då det är fotbolls-EM där i sommar, säger Kajsa Lundahl, en av kulturskolans danslärare.

undefined
I dansföreställningen uppträdde både Kulturskolans kvällsgrupper och elever från gymnasiets dansprofil.

När Vimmerby Tidning pratar med henne beskriver hon sig själv som spindeln i nätet i arbetet med dansföreställningen, och passar på att berömma sina danslärarkollegor Ebba Lilja, Carolina Lopez, Emir Lopez och Natalie Skarhed Frisk som alla varit med och koreograferat danserna.

Allra mest beröm ger Kajsa Lundahl dock de barn och ungdomar som är med och dansar. Totalt tre föreställningar kommer att ges och i varje deltar omkring 80-100 dansare, så det är ett stort gäng som hon vill applådera.

– Det roligaste är att stå vid sidan av och se hur eleverna i alla åldrar verkligen har utvecklats både i sitt uttryck och i sin närvaro. De växer i sitt scenspråk för varje föreställning de gör. Allra bäst är att se att de har roligt på scenen och att det händer något i ögonen när de kliver upp där.

Att stå på scen kan ju vara lite läskigt – hur har det varit med nerverna?

– Så är det ju. En del blir väldigt nervösa, fast de flesta brukar faktiskt våga till slut. Det är skräckblandad förtjusning att stå på scen, men mest har det varit glädje.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!