Här är Erikshjälpens nya lokal i Vimmerby

Efter cirka åtta månader av ovisshet är det nu klart med ny lokal för Erikhjälpen. Under onsdagen besökte Erikshjälpens etableringschef Johan Svennberg och regionschef Hanna Hägg den nya lokalen på Åbroallén 2, där Jysk tidigare legat.

Erikshjälpens Johan Svennberg och Hanna Hägg glädjs åt att det nu är klart med ny lokal.

Erikshjälpens Johan Svennberg och Hanna Hägg glädjs åt att det nu är klart med ny lokal.

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2022-07-06 14:49

– Det känns skönt och positivt. Vi valde egentligen inte att i första hand lämna lokalen vi har men nu blev det så och det har löst sig väldigt bra, menar Johan Svennberg.

undefined
Erikshjälpen kommer till höst att flytta in till Åbroallén 2, i de lokaler där Jysk tidigare har huserat. "Vi kommer fortsätta precis som förut med verksamheten, så det blir ingen förändring med antalet anställda", säger Johan Svennberg.

I den nuvarande lokalen kommer Willys i stället att öppna och Erikshjälpen har till slutet av året på sig att flytta. 

– Det var väldigt viktigt för oss att få vara kvar i Vimmerby där vi har en trogen kundkrets. Vi drar mycket folk här och har kö varje gång vi har öppet med folk som köar ganska länge. Jag tror butikens nya placeringen blir jättebra, det finns bra parkeringsmöjligheter och den ligger nära där vi håller hus nu, säger Hanna Hägg.

undefined
Hanna Hägg och Johan Svennberg menar att lokalbytet blir en nystart. "Vi är nöjda att vi hamnat här. Det är inte alltid att man i en sådan här situation får så bra läge"

I nuläget har Erikshjälpen 1 600 kvadratmeter till sitt förfogande och flytten kommer att innebära en minskning på cirka 100.

– Den gamla är lite större men här känns ytorna mer effektiva. Så de 100 kvadratmeter som skiljer kommer inte att spela någon roll. Vi kommer kunna exponera lika mycket varor och kanske lite mer än i dagsläget, menar Johan Svennberg.

undefined
Johan Svennberg har varit involverad under hela processen med att hitta ny lokal. "Vi har känt engagemanget från Vimmerbyborna, vilket vi är väldigt tacksamma för", menar han.

Kommer flytten påverka er omsättning?

– Vi kommer passa på att gradera upp konceptet med inredningen. Det tror jag kommer hjälpa oss lite på traven. I de butiker där vi gjort förändringar ser vi att det ger lite extra skjuts, säger Johan Svennberg.

– Det är alltid kul med nya lokaler och att få chansen att fräscha upp både för personal och kunder. Sedan vet vi av erfarenhet att det alltid brukar vara pressat mot slutet och man har fjärilar i magen inför öppning. Men så ska det vara, tillägger Hanna Hägg.

Hur kommer det sig att det blev just denna lokal?

–Vi har haft några alternativ men den här lokalen kände vi skulle pass oss bäst. Den har varit med i tankarna länge. Sedan har det dröjt av olika anledningar, bland annat har vi behövt vänta på besked om när vi måste lämna vår nuvarande lokal. Men nu har allt fallit på plats och vi kände att vi kunde trycka på knappen. 

undefined
Johan Svenneberg och Hanna Hägg tillsammans med fastighetsägare Jan Liljeblad, Eva Liljeblad, Björn Liljeblad och Maj-Lis Liljeblad. "Vi ser framemot sammarbetet" menar samtliga.

MEJ Förvaltning AB äger lokalen och Maj-Lis Liljeblad på bolaget är nöjd med att Erikshjälpen etablerar sig. 

– Vi ser framemot samarbetet med Erikshjälpen. Vi hoppades på en verksamhet som kunde ta hela plan, så detta är ideal. Det blir mycket arbete för oss alla framöver så vi får fira efter hand.

Erikshjälpen planerar att öppna i de nya lokalerna under hösten. 

undefined
"Det är lite att göra om men det kommer att bli en fantastiskt bra butik", säger Johan Svennberg som tillsammans med Hanna Hägg under onsdagen besökte lokalen.
undefined
"Vi har gjort en tidsplan som vi tror kommer fungera. Sedan är det alltid mycket jobb med sådana här flyttar. Det är en stor butik som vi ska lämna så det kommer bli intensiva månader", säger Johan Svennberg. På bild med Hanna Hägg. Senast till årskiftet måste flytten ha skett.
Hanna Hägg kommer vara involverad under hela flyttprocessen. "Det känns spännande"
Hanna Hägg kommer vara involverad under hela flyttprocessen. "Det känns spännande"
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!