Dags för ny fredagsfinal för Vimmerby-Idolen Amena

Amenas Idolresa fortsätter i ny fredagsfinal och Vimmerby Tidning kommer att följa publikfavoriten och hennes insats i programmet.

Amena Alsameai bakom Idol-scenen under förra veckans fredagsfinal.

Amena Alsameai bakom Idol-scenen under förra veckans fredagsfinal.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2021-10-08 17:45

Förra veckan var Vimmerby Tidning på plats i Idolstudion i Stockholm för att följa 20-åriga Amena Alsameais framgångar i den första fredagsfinalen. Vimmerbytjejen har hittills imponerat stort och är inför kvällen en av de tolv sista deltagarna som är kvar i programmet.

Den här gången bevakar vi spektaklet hemifrån och kan på förhand berätta att Amena ska sjunga låten Believer av Imagine Dragons. Fredagskvällens tema är "Made in Sweden" och tanken är att deltagarna ska hylla låtar av svenska låtskrivare och producenter. Amenas låt är producerad av den svenska duon Mattman & Robin.

undefined
Amena Alsameai på scen under förra veckans fredagsfinal i Idol. Då sjöng hon Therfore I Am av Billie Eilish och möttes av publikens jubel och blandad men övervägande positiv kritik fårn juryn.

Inför förra veckans fredagsfinal var Amena favorit att vinna hela Idol 2021, enligt odds från spelbolaget ATG. Enligt samma odds den här veckan har hon halkat ner till plats två bakom deltagaren Annika Wickihalder, men är fortfarande en av storfavoriterna.

Eftersom Idol har ett nytt och annorlunda format i år är det först i direktsändingen ikväll som vi får veta om Amena är vidare och får gå upp på scenen och sjunga sin låt eller inte. Om hennes namn ropas upp är hon klar som en av tävlingens topp elva.

Programmet besöks också av världartisten Ed Sheeran, som kommer spela under kvällen. Idoldeltagarna har under veckan både fått hänga med honom och gå på en exklusiv spelning på Grand hotel i Stockholm. 

– Även om ni inte vinner den här tävlingen så är det ingenting att skämmas över. Ni är bra nog för att vara med i programmet och ni är bra nog för att vara med på tv. Då är ni bra nog för att vara professionella artister, säger Ed Sheeran i programmet för att peppa deltagarna.

• Sändningen startar 20:00 och Vimmerby Tidning kommer att fortsätta rapportera under kvällen. 

undefined
Varje vecka försvinner den deltagare som fått minst antal röster av publiken under veckan. Förra veckan åkte Leijon, i rosa klänning på bilden, ut ut tävlingen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!