TV: Ögonblick från regnet som drog in över Vimmerby

Efter några varma, nästintill tropiska dagar, var det välkommet med en liten regnskur på torsdagsförmiddagen. Men att det kan skilja stort på hur regnskuren blir, på så korta avstånd som några kilometer blev tydligt.

Regn i Vimmerby

Regn i Vimmerby

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2021-07-16 11:30

Inne i Vimmerby, regnade det mer rejält, medan det regnade lite lättare i Åkebo, bara tre kilometer från centrala Vimmerby. 

Att det kan bli just lokala skurar, både idag och under resten av helgen, berättar SMHI:s meteorolog Sofia Söderberg.

– Vädret varierar en hel del. De molnen som ligger just nu är på väg bort och luckras upp, så fram på eftermiddagen idag så kan det bli en del sol. Men lokalt så kan skurar förekomma, det skulle kunna bli något inslag av åska, säger hon.

SMHI har en risk för stora regnmängder utfärdad för Kalmar län, men enligt Söderberg så är det främst för de södra delarna av länet. 

undefined
Regn i Vimmerby

Om solen kommer fram på fredagseftermiddagen så kan temperaturen stiga upp mot 25 grader. Men den riktiga värmen väntas under lördagen.

– Det blir soligt och periodvis växlande molnighet under lördagen, det kan också förekomma någon lokal skur med åskinslag. Det blir en liten återgång tillfälligt till att det kan bli mellan 25-28 grader, upp mot 30 grader. 

undefined
Regn i Vimmerby

Men på söndagen ser temperaturen ut att sjunka igen.

– Vi har mindre varm luft som redan har kommit in över landet längre norrut och den börjar slå igenom redan imorgon i de södra delarna. Söndagen blir åter en dag med soligt eller växlande molnighet och lokalt kan det bli någon skur och även åskinslag på söndagen, men temperaturen blir mer mellan 20 och 25 grader.

Det lite svalare vädret ser ut att hålla i sig även i starten av nästa vecka enligt Sofia Söderberg. 

undefined
Regn i Vimmerby
Regn i Vimmerby
Regn i Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om