Premiär för Vimmerbys nya busslinjer

Vimmerbys nya bussturer ska bli en service för både turister och lokalbor, berättar Hampus Thorstensson på Vimmerby Camping.

Bussen tillbaka från Astrid Lindgrens värld avgår vid 18:00. Inom kort kommer nya skyltar att sättas upp på hålplatserna.

Bussen tillbaka från Astrid Lindgrens värld avgår vid 18:00. Inom kort kommer nya skyltar att sättas upp på hålplatserna.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-06-20 17:00

Från och med tisdagen trafikeras Vimmerby av två nya bussturer, Transferbussen och Upptäckarbussen. Den förstnämnda kör sju dagar i veckan med avgång från Vimmerby camping. Slutmålet är Astrid Lindgrens värld och på vägen stannar den vid Björkbacken, Norrtull och Hotell Ronja. 

– Det här är inte en ny verksamhet som boendena ska tjäna på. Det är en service som gör att vi får ännu nöjdare gäster, säger Hampus Thorstensson som driver campingen tillsammans med Elisabeth Wolmeryd.

Det är Tre Tillsammans (Vimmerby, Hultsfreds och Eksjö kommuner) som tillsammans med Nilsbuss och ett antal gästboenden står bakom bussarna. Hela projektet omsluter fem miljoner kronor. Tillväxtverket går in med hälften och Region Kalmar län med 25 procent. Resten bekostas av kommunerna och summan som avsatts i projektets aktivitetsbudget i Vimmerby är 250 000 kronor.

– Det är en jättebra service och helt i linje med tanken om klimatsmart resande, säger Anna Lindén, Gästservice- och boendechef på ALV.

Biljetterna kostar 95 kronor för vuxna och 75 kronor för barn. Förutom Transferbussen finns också Upptäckarbussen, som avgår två dagar i veckan. Den tar gästerna på en längre tur till flera av kommunens sevärdheter som exempelvis Bullerbyn och Katthult.

– Vi vet att gästerna som vandrar in på ALV möter service i värdsklass och vi vet att de får bra service hos oss, men service däremellan är också en viktig bit, säger Hampus Thorstensson. 

Bussarna rullar fram till och med 14 augusti. 

Att komma ombord med barnvagn eller rollator är inga problem.
Att komma ombord med barnvagn eller rollator är inga problem.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!