Första matcherna spelades på nya padelanläggningen

På lördagen var det invigning av Videslätts padel och ägaren var glad för att äntligen få öppna sin satsning för allmänheten.

Linda Carlssons padelprojekt blev något fördröjt, men nu är Videslätts padel igång och ägaren är nöjd med hur allt blev.

Linda Carlssons padelprojekt blev något fördröjt, men nu är Videslätts padel igång och ägaren är nöjd med hur allt blev.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2021-10-16 17:00

Från början var planen att Hotell Ronjas ägare Linda Carlssons padelanläggning skulle stå klar i april i år, men så blev det inte. Nu är banorna dock på plats och på lördagen bjöd man in till invigning med turneringar hela dagen.

– Det känns skönt. Tanken var ju att vi skulle ha kört hela säsongen men sen har projektet utvecklats och blivit större och större, säger Linda Carlsson.

undefined
Videslätts padel omfattar två banor i en väderskyddad utomhusanläggning.

Videslätts padel omfattar två banor i en väderskyddad utomhusanläggning, så att spela i oktoberförmiddagens snålblåst var inga större problem. En av dem som kommit dit för att prova de nya banorna var Alexander Hoffsten.

– Det ska bli kul och det är en väldigt fin anläggning. Det är lite synd att det hoppade igång så sent eftersom man gärna hade spelat här när det var varmare, säger han.

undefined
Alexander Hoffsten har fastnat för padel och var taggad på att få testa de nya banorna.

Linda Carlsson berättar att hon är nöjd med banorna och det estetiska, men att det finns saker kvar att göra.

– Vi har några ställen där vi märkt att vi behöver täcka för lite mer så att man blir av med solljuset, säger hon.

undefined
Banorna är bokningsbara för allmänheten och tanken är att anläggningen också ska användas för företagsevent.

Allmänheten kan boka padelbanorna men man kommer inte att köra något seriespel. Det finns redan flera anläggningar i kommunen men Videslätts padel riktar sig också till en lite annan målgrupp.

– Tanken är att det ska bli mer för grupper och företagsevent. Vi bygger också en bastu och det ska bli mer än bara padel, säger Linda Carlsson.

Finns det en marknad för det?

– Det tror jag absolut och jag hade inte satsat på det här annars. Vi har redan några event inbokade i höst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!