Tv-profilen: "Som att vi har fått teflonögon"

TV4-profilen Linda Schilén kommer till Vimmerby och föreläser om vad hon menar är fördelarna med prydnadsgräs.

TV4-profilen Linda Schilén kommer till Vimmerby för att föreläsa om prydnadsgräs.

TV4-profilen Linda Schilén kommer till Vimmerby för att föreläsa om prydnadsgräs.

Foto: Cecilia Nordstrand

Vimmerby2019-03-23 10:00

Sedan våren 2016 är trädgårdsmästaren Linda Schilén ett återkommande inslag på Nyhetsmorgon i TV4. Där ger hon kunskap om allt från hur man får fart på sina sticklingar till hur hemmets pelargoner lockas att blomma bäst. Linda är också en flitigt anlitad föreläsare, vilket hon till stor del har sina 16 år som flygvärdinna att tacka.

– Den tiden lärde mig att trivas med att prata inför större grupper. Viljan att inspirera har jag med mig som trädgårdsmästare.

Söndag 31 mars kommer hon till Vimmerby för att hålla ett föredrag om en av växternas doldisar, som Linda Schilén menar kan göra trädgården både vackrare och mer levande – prydnadsgräset.

– Eftersom det mesta vi tittar på är gräs är det som att vi har fått teflonögon. Vi verkar koppla den gröna massan till tråkiga saker som exempelvis att klippa gräs. Men inget kan vara mer fel, menar Linda Schilén.

Under föreläsningen i Vimmerby är Linda Schiléns mål att belysa vad hon menar är skönheten med prydnadsgräs samt lära ut hur man använder det.

– Detta oavsett om åhöraren är en som redan har prydnadsgräs, är lite intresserad eller bara högst tveksam, säger Linda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om