Därför var riksdagspolitikern på Systemet i Vimmerby

Riksdagspolitikern Laila Naraghi (S) tycker att Systembolaget är en bra lösning. Både för försäljning och socialt ansvar. På tisdagen praktiserade hon i butiken i Vimmerby.

Laila Naraghi (S) riksdagsledamot från Kalmar län praktiserade i kassan på Systembolaget i Vimmerby på tisdagen. T.h butikschefen Urban Kennmark  .

Laila Naraghi (S) riksdagsledamot från Kalmar län praktiserade i kassan på Systembolaget i Vimmerby på tisdagen. T.h butikschefen Urban Kennmark .

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-11-02 12:00

Kanske någon hajade till över den nya expediten i kassan på Systembolaget i Vimmerby på tisdagsförmiddagen och tänkte var har jag sett henne förut?

Vimmerby Tidning har förklaringen: Det var socialdemokraternas riksdagsledamot från länet, Laila Naraghi, som gjorde ett nedslag ute i verkligheten.

– Jag tycker det är en väldigt bra lösning vi har i Sverige med ett Systembolag som har ett stort sortiment i varje kommun och där man kan få den hjälp man behöver, och som också tar ett stort socialt ansvar i samhället. Alkohol innebär problem och också stora kostnader. Det ser vi inte minst bland barn och unga, men också bland vuxna. Därför är det viktigt att vi tar ett gemensamt ansvar för de här frågorna, säger hon.

Besöket är ett av de första Laila Naraghi är ute på sen pandemin bröt ut.

– Det är det första inomhus i alla fall, säger hon.

Besöket började med ett möte med personal i Vimmerbybutiken. Där deltog också Niklas Engberg från Systembolaget.

– Vi tycker det är bra att politiker kommer ut i våra butiker, de företräder ägaren staten och det är intressant vad de anser, säger han.

På onsdagen börjar socialdemokraternas kongress i Göteborg där partiet bland annat ska välja en ny partiledare i form av Magdalena Andersson, som också blir ny statsminister. I varje fall till valet om tio månader.

– Jag ska inte vara med där, utan jag blir kvar i Småland och följer kongressen digitalt, säger Laila Naraghi.

"Jag vill lära mig mer om Systembolagets arbete och den viktiga roll Systembolaget har socialt", säger Laila Naraghi (S)
"Jag vill lära mig mer om Systembolagets arbete och den viktiga roll Systembolaget har socialt", säger Laila Naraghi (S)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!