Så heter Vimmerbys nya aktivitetsområde

Mio Leijon, 8 år, älskar att åka kickbike och tycker att både aktivitetsområdet och det nya namnet är jättebra.
Mio Leijon, 8 år, älskar att åka kickbike och tycker att både aktivitetsområdet och det nya namnet är jättebra.

Den nygamla aktivitetsparken vid Vimarskolan har fått sitt namn och på tisdagen fick barnen som hittade på det ett fint pris.

Vimmerby 28 september 2021 16:48

Nyligen utlyste kommunen tillsammans med Fabriken en tävling i att namnsätta aktivitetsområdet som ligger bakom tennishallen och på tisdagen presenterades det att det blev Vimars fritidsverksamhet som vann med förslaget "Vimarparken". På området finns bland annat skateramper, basketkorgar och en isrink och området besöks dagligen av många barn i olika åldrar, enligt kommunen. 

En av dem som brukar komma dit är åttaåriga Mio Leijon, som bland annat gillar att åka kickbike på ramperna. Han tycker att det nya namnet passar perfekt.  

– Ja, det är bra för vi kommer ju från Vimar, säger Mio Leijon.

undefined
På området finns bland annat skateramper, basketkorgar och en isrink, samt en låda med olika bollar och redskap.

Fritidsutskottets ordförande Ola Gustafsson (KD) delade ut ett pris till barnens fritids i form av en skateboard och en kickbike som tack för att de namngett parken. Det gjorde Mio Leijon glad och han provade genast sparkcykeln. 

– Det är världens bästa, säger han.

undefined
På vinterhalvåret spolar man is på rinken, vilket är väldigt populärt.

Kommunens fritidssamordnare Anton Palmér var också på plats och han berättar att man ser över möjligheterna att utveckla Vimarparken ännu mer i framtiden.

– Vi hoppas att det här ska bidra till ännu mer aktivitet och rörelse. Det är väldigt sällan som man åker förbi här utan att man ser barn som aktiverar sig på ett eller annat sätt, säger han.

Fritidssamordnaren menar också att det viktigt att lyssna på barnen och bolla idéerna med dem.

– Ibland tänker vi att vi vet bättre men det blir som bäst om de får vara med och tycka till. Det försöker vi vara noga med, säger Anton Palmér.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa