Smygtitta på dansprofilens slutproduktion

Sedan i höstas har eleverna på gymnasiets dansprofil jobbat hårt med en egenskapad föreställning. Nu är slutmålet nära och dansen ska visas upp för publik.

Sistaårseleverna på gymnasiets dansprofil övar den dans och teater de ska framföra som slutproduktion.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-04-18 11:30

Läsåret lider mot sitt slut och det har blivit dags för dansprofilens sistaårselever att sätta upp sin slutproduktion. Föreställningen har de själva satt ihop tillsammans med sina lärare.

– Vi drog igång med det direkt när vi började trean. Hela idén är våran, så vi har gjort både teatern och koreografierna, berättar Cornelia Sjökvist, en av de tio gymnasieelever som är med i föreställningen.

Har det funkat att jobba tillsammans eller har det varit för många kockar i samma soppa?

– För det mesta har det funkat, men alla har ju lite olika åsikter. Ibland har vi fått ha lite röstningar om saker och i slutändan har vi alltid kommit fram till något, säger Tuva Eriksson.

undefined
Cornelia Sjökvist och Tuva Eriksson vill inte avslöja för mycket om själva föreställningen, men berättar att man får följa en historia med läkare och patienter på ett sjukhus.

När Vimmerby Tidnings reporter ber Cornelia Sjökvist och Tuva Eriksson att beskriva sin produktion vill de inte avslöja för mycket. Premiären sker under fredagen följt av föreställning även på lördagen, och de vill att de som köpt biljett ska få undra lite fram tills dess.

– Men det utspelar sig på ett sjukhus där ett piller sprids, men det är liksom inte ett bra piller. Sen är det en historia med patienter och läkare man får följa.

undefined
Dansprofilens slutproduktion 2024

Har ni inspirerats av pandemin?

– Egentligen inte, fast vi pratade litegrann om det i början och kanske inte hade fått den här tanken om det inte hade hänt. Lite inspiration från det kanske vi har fått.

När vi är på plats under onsdagseftermiddagen är det bara småfix kvar att göra inför premiären, med övergångar som ska fixas till och rörelser som ska slipas.

– Nu är det bara att nöta.

undefined
Med i föreställningen är Cornelia Sjökvist, Tuva Eriksson, Julia Bodman, Sara Jonmyren, Inanna Davidsson, Thili Rönn, Sofie Brink, Thale Reichenberger, Alice Palmgård och Natalia Bukowska.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om