Två frisläppta

Två av de tre män från Vimmerby kommun som suttit häktade misstänkta för dödsmisshandeln i Toverum är försatta på fri fot. Den tredje mannen, en 35-åring, sitter kvar i häktet. Han medger att åklagarens begäran om förlängd åtalstid. Det kan bara tolkas som att misstankarna stärkts mot 35-åringen.

Foto:

Vimmerby2008-02-09 05:06


Utredningen av dödsmisshandeln i Toverum för snart tre veckor sedan tog en ny vändning på fredagsförmiddagen. Då beslutade kammaråklagare Åsa Adolfsson att två av de tre misstänka männen, en 33-åring och en 42-åring, båda från Vimmerby kommun, omedelbart skulle släppas på fri fot.
- Hon anser att det inte längre finns skäl att hålla dom kvar i häktet, men säger samtidigt att misstankarna mot dem kvarstår tills vidare, säger Polisens talesman Sven-Erik Karlsson.
Samtidigt förlängs alltså häktningen av den tredje mannen, en 35-åring från Vimmerby kommun. Han och hans advokat medger att åklagaren får till den 22 februari på sig att väcka åtal. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och vållande till annans död.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om