Två gripna efter stöt mot Byggklason

Byggklason har fått verktyg stulna för närmare 300 000 kronor. Det upptäcktes vid en bilolycka i Blekinge.

Två misstänkta sitter anhållna i Karlskrona.

Två misstänkta sitter anhållna i Karlskrona.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby2020-07-20 11:45

Trafikolyckan ägde rum vid 07.45 på E22 i Blekinge. Två personer sågs avvika från platsen, polis och hundförare kom till platsen och lyckades lokalisera dessa; en man i 45-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern. 

– I den här bilen påträffas stöldgods som gör att vi efter lite efterforskning tar kontakt med ett företag i Vimmerby, företaget kontrollerar och inser att det varit ett inbrott, säger Christine Bergkvist Björklund, kommunikatör vid polisen.

Företaget som drabbats är Byggklason. Enligt Pär Holmstrand, VD på företaget så genomför man just nu en inventering för att ta reda på vad som saknas. Han uppskattar att värdet på det stulna landar någonstans runt 300 000 kronor. 

Hur påverkas ni som företag av detta?

– Det kostar ju alltid pengar när man blir utsatt för sådant här, men än så länge vet vi inte omfattningen. Det fattas datorer och de har vi inte fått något besked om de har hittat eller inte. Men det kunde varit värre om man ska vara ärlig, säger han.

De båda misstänka, som förnekar brott, har anhållits av åklagare Stina Brindmark.

– Vi får se vad det ger idag, men det lutar åt att jag kommer begära dem häktade. Tiden för det går ut på onsdag, så det kan ändras fram till dess. Det föreligger flyktrisk, säger hon. 

I nuläget arbetar polisen med att härleda stöldgodset.

– Det är rätt mycket, det är runt 70-80 maskiner. Vissa är märkta med Vimmerbybolagets namn men inte alla så vi måste kolla om allt kommer därifrån, säger Stina Brindmark. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!