Två i kocklandslaget från Vimmerby

Fem unga kockar och konditorer har tagits ut till Sveriges Juniorkocklandslag som ska tävla i Mat-OS nästa höst. Två av de fem kommer från Vimmerby!

Anna Johansson och Johan Carlsson från Vimmerby tar varsin plats i Sveriges juniorkocklandslag.

Anna Johansson och Johan Carlsson från Vimmerby tar varsin plats i Sveriges juniorkocklandslag.

Foto:

Vimmerby2007-09-13 06:26

Det går, minst sagt, bra för Jonas Carlsson, 20 och Anna Johansson, 21. I fjol blev Jonas Carlsson Årets Kockelev i Sverige. I höstas tog Anna Johansson silver i World Cup i Luxemburg med damlaget Team Milko.
Nu ser de till att 40 procent av de svenska juniorerna som tävlar mot de bästa i världen i OS i Tyskland oktober 2008 har Vimmerbyrötter.
- Det är rätt så stort - och jättekul. Jag visste inte att Anna var med förrän hon dök upp på träningslägret, säger Jonas Carlsson.

Bra grund från Vimmerby
Träningslägret var den slutgiltiga uttagningen för att gallra ut de fem begåvade unga kockar och konditorer under 23 år som nu får träna parallellt med seniorlandslaget i träningsköket på Gripsholms Värdshus under resten av året. Och värt att notera är att av de åtta som kom så långt som till träningslägret var det faktiskt inte bara Anna Johansson och Jonas Carlsson som hade Vimmerbyanknytning - Linus Ståhl tillhörde dock de tre som fick kliva av.
- Lite tråkigt, men han blir i alla fall medhjälpare i seniorlandslaget, säger Anna Johansson, som törs vända på steken och hävda att det egentligen inte alls är särskilt märkligt att just Vimmerby är så väl representerat i det landslag som ska ge hopp om god tillväxt i svenska och internationella stjärnkök.
- Nej, det är faktiskt inte särskilt märkligt. Vi har ju fått det någonstans ifrån. Vi har en bra grund från Restaurangskolan i Vimmerby, där man satsar på att låta eleverna tävla och det har ju också gått fantastiskt bra de senaste åren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om