TvÄ stora handelsfastigheter i centrala Vimmerby till salu

TvÄ vÀlkÀnda butiksbyggnader i Vimmerby Àr nu till salu. FastighetsÀgaren vill inte gÄ ut med varför de sÀljs, men mÀklaren tror pÄ ett stort intresse. "Det finns ett antal intressenter", sÀger han.

Mörten 1, dĂ€r ÖoB och Lekia finns, Ă€r en av fastigheterna som lagts ut till försĂ€ljning.

Mörten 1, dĂ€r ÖoB och Lekia finns, Ă€r en av fastigheterna som lagts ut till försĂ€ljning.

Foto: Jenn Hultberg

Vimmerby2024-09-09 18:00

Fastigheterna som Ă€r till salu Ă€r Mörten 1, dĂ€r butikerna ÖoB och Lekia ligger, samt Abborren 22, dĂ€r Möllers FĂ€rg har sin butik.

– Annonsen har legat ute i tre dagar och det finns ett antal intressenter, sĂ„ jag tror absolut att det finns ett stort intresse sĂ€ger Dan Edlund, mĂ€klare pĂ„ LĂ€nia företagsförmedling som sköter försĂ€ljningen av fastigheterna.

Kan fastigheterna vara svÄrsÄlda med tanke pÄ det ekonomiska lÀget?

– Nej, inte den hĂ€r typen av objekt, tror jag inte. Annars har det varit trögt men det kĂ€nns ocksĂ„ som att det börjar lossna och vĂ€nda sĂ„ smĂ„tt nu. 

undefined
Fastigheten dÀr Möllers fÀrg har sin butik Àr Àven den till salu.

Av annonsen framgÄr att bÄda fastigheterna tillsammans vÀrderats till 35 miljoner kronor.

– Det Ă€r ett förslag kan man sĂ€ga, men sen Ă€r det upp till var och en att bjuda mer om man vill. Det beror ju pĂ„ konkurrensen, sĂ€ger Dan Edlund.

Fastigheterna Ă€gs av det Stockholmsbaserad bolaget Kardusen Property. Vimmerby Tiding har varit i kontakt med vd:n, som i nulĂ€get inte vill uttala sig i om varför han vĂ€ljer att sĂ€lja fastigheterna. 

undefined
Tillsammans vÀrderas de bÄda fastigheterna till 35 miljoner kronor.

Byggnaderna uppfördes under 2008-2010 och bedöms i annonsen vara i bra skick. De Àr 2 200 respektive 500 kvadratmeter stora.

I annonsen stÄr ocksÄ att fastigheterna Àr lÀttskötta och att de dÀrför Àr lÀmpliga Àven för Àgare som inte bor i Vimmerby eller har anknytning till orten. HyresgÀsterna beskrivs som stabila och med lÄngsiktiga ambitioner.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!