Två krogar mister serveringstillståndet

Det kan bli ett avslaget nyårsfirande på Harrys och Vimmerby Krog. Socialnämnden har beslutat dra in båda krogarnas serveringstillstånd från och med tolvslaget på nyårsnatten. Orsaken är att bolagen inte betalt skatter och avgifter som de ska.

Vimmerby2007-11-23 07:46

- Jag vill betona att det bara är skatteskulderna och ingenting annat som ligger till grund för beslutet att dra in serveringstillstånden, betonar socialnämndens ordförande Torbjörn Sandberg, kd.
Båda krogarna har serveringstillstånd men under en prövotid på ett år. När Harrys nyligen ansökte om serveringstillstånd året runt på uteserveringen gjorde nämnden kontroller med miljö- och byggförvaltningen, Polismyndigheten och Skatteverket.
Kontrollen med Skatteverket visar att Peter & Son, som driver Harrys i Vimmerby, hade skatteskulder på sammanlagt över 200 000 kronor.
Skulderna började dyka upp på skattekontot i februari och har ökat sedan dess. Bolaget har gjort en del inbetalningar under tiden, men aldrig så mycket att det täckts skulderna.
Enligt socialens utredning gjordes den senaste inbetalningen den 27 september med 30 000 kronor, trots detta uppgick skulden totalt till 218 000 kronor den 22 oktober. 47 000 av dom har restnoterats hos kronofogden.
- Det här handlar om så pass lång tid och så pass stora summor att vi inte kan se någon annan åtgärd än att dra in tillståndet, säger Torbjörn Sandberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om