Två lokala företag i samarbete för satsning på torget

Under torsdagen blev det officiellt att ett samarbete inleds mellan de båda Vimmerbyföretagen Bageri Guldkringlan och La Plaza. "Det här kommer att gå lysande", säger Percy Hesselgård från Guldkringlan.

Guldkringlan inleder ett samarbete med La Plaza för att skapa ett konditori på torget. Från vänster; Percy Hesselgård, Joakim Hesselgård, Mike Pinar och Paola Vergara.

Guldkringlan inleder ett samarbete med La Plaza för att skapa ett konditori på torget. Från vänster; Percy Hesselgård, Joakim Hesselgård, Mike Pinar och Paola Vergara.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-04-11 13:15

La Plaza på torget kommer att utökas med betydligt fler sittplatser och Guldkringlan "flyttar in" genom att öppna ett konditori i lokalerna vid torget. Så småningom kommer ny skyltning visa tydligt att det är båda aktörerna som driver stället.

– Det vi har sett efterfrågas ett bra tag nu är någonstans att kunna sitta och äta våra saker. Vi har kollat länge på lokaler och möjligheter hur vi skulle kunna utveckla något, och då kom vi i kontakt med Mike (Pinar). Vi kommer inleda ett ganska stort samarbete och öppna upp med fler sittplatser här på La Plaza, i runda slängar kanske det blir upp mot cirka 130 sittplatser under sommarhalvåret, säger Joakim Hesselgård, vd på Guldkringlan, under en pressträff på torsdagen.

Guldkringlan kommer alltså att öppna ett konditori, ett fik, i samarbete med Mike Pinar.

undefined
Guldkringlan inleder ett samarbete med La Plaza för att skapa ett konditori på torget. Från vänster; Percy Hesselgård, Joakim Hesselgård, Mike Pinar och Paola Vergara.

– Det blir La Plaza och Guldkringlan tillsammans som driver det här. Vi kommer att ha exklusiva nya varor som inte finns hos oss i dag, men vi kommer också ha sallader, mackor, tårtor, kakor, bullar och hela det sortimentet. Samtidigt som Mike redan har glass, kaffe och dricka. Det vi verkligen nappade på var läget. Det är en väldigt stor happening för vårt bolag, och för Vimmerby skulle jag vilja säga, säger Joakim Hesselgård.

Han berättar att det ligger om stora ekonomiska investeringar bakom satsningen, men vill inte uttala sig om några summor. Det står också klart att satsningen kommer att ge nya arbetstillfällen, men exakt hur många personer som kommer behöva anställas står inte heller klart. Percy Hesselgård, produktionschef på Guldkringlan, höftar på att det åtminstone rör sig om 4-5 tjänster.

– Det här kommer bli ett av Sveriges finaste fik, påpekar han exalterat.

Det är en högt satt ribba?

– Nej, det tycker jag egentligen inte. Eller vi måste ju sätta den så högt för om vi hade satt den lågt hade vi också hamnat lägre. Det här kommer att gå lysande.

– Jo men den är högt satt, men det är det vi satsar på, flikar Mike Pinar in.

undefined
"Det här kommer att gå lysande", säger Percy Hesselgård. Här bredvid Mike Pinar.

Redan i början av året var diskussioner om ett samarbete mellan de lokala aktörerna Guldkringlan och La Plaza igång. 

– I alla verksamheter som jag har drivit har affärsidén byggt på saker som jag själv saknat. Nu har jag tänkt på att jag älskar bakelser men varit besviken på fikens utbud här, det är därför jag ville inleda det här samarbetet. Det jag inte kan göra själv söker jag alltid samarbete kring och gärna lokalt. Att vi skulle börja baka själva är inte aktuellt, säger Mike Pinar som driver La Plaza och länge har velat hitta någon som kan driva verksamhet mer än bara under sommarsäsongen.

undefined
Just nu är La Plaza lite av en byggarbetsplats och fönstrena är täckta men inom kort kommer en ny satsning att öppna här.

Premiären då? Det blir enligt företagarna i början av maj månad. Åtminstone är det förhoppningen.

– Byggarbetarna jobbar på hela tiden och de kommer snart att vara klara.

Blir det öppet året runt?

– Det är tanken att det ska vara det.

Inomhusserveringen ska delvis vara i den lokal där det tidigare varit godisbutik, för att kunderna ska kunna sitta och fika även om det är dåligt väder. Redan nu finns andra fik på och i närheten av torget, men båda Hesselgårdarna och Mike Pinar tror att det finns kunder nog till alla. De är av den anledningen inte särskilt oroliga över den uppskruvade konkurrenssituationen som uppstår.

undefined
"Det vi verkligen nappade på var läget., Det är en väldigt stor happening för vårt bolag, och för Vimmerby skulle jag vilja säga", säger Hesselgård.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!