Två lokala orter med på SMHI:s topplista över snödjup

Natten mellan onsdag och torsdag kom det stora snömängder i Småland.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-01-28 09:25

Vid 07-tiden på torsdagsmorgonen hade Hässleby (Mariannelund) ett snödjup på 24 centimeter och Södra Vi 22 centimeter. I Götaland var det bara Malmbäck (30 centimeter) som var före på topplistan.

Vi kan räkna med mer snö det närmaste dygnet, även om snöandet avtar i styrka. Enligt SMHI väntas det 7,8 millimeter nederbörd i Vimmerby under torsdagen. Den prognosen är säker. Sedan fortsätter det snöa under fredagen. Då säger prognosen, som är "osäker", att det kommer 1,9 millimeter nederbörd fram till lunch innan det blir uppehåll. I Hultsfred väntas det något mindre snö det närmaste dygnet, jämfört med Vimmerby. 

För alla vinterälskare är SMHI:s långtidsprognos en fullträff. Det ser ut att bli ett stabilt vinterväder de närmaste tio dagarna, med temperaturer från -4 till -13 grader. På söndag och måndag väntas det dessutom bli strålande solsken.

Uppdatering 10:30: SMHI:s klass 1-varning för Kalmar län förlängs till torsdag kväll. Lokalt kan det komma drygt 20 centimeter snö under dagen. "Störst mängder i norra delen av kustbandet", skriver SMHI på sin hemsida. För Vimmerby och Hultsfred är prognosen fem till tio centimeter nysnö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!