Två nya äldreboenden 2013

Två äldreboenden i två huskroppar med stora grönområden runt omkring. Det är innehållet i den detaljplan för "Cirkusplatsen" som kommunen lagt fram för samråd.
Men tidigast 2013 kan nya äldreboenden står klara.

Vimmerby2011-09-17 04:05

Det har varit en lång väg för att få till nya äldrebostäder i Vimmerby. Från de långt framskjutna planerna att renovera och bygga på en tredje våning på Eken, via ett upplägg med två boenden, ett på Karlbergstomten och ett på Cirkusplatsen, till den detaljplan som nu föreslår två boenden på den sistnämnda platsen.
Kommunstyrelsen gjorde senaste vändningen strax efter midsommar i år, då det stod klart att det inte gick att kombinera både ett äldreboende och en förskola på Cirkusplatsen. Då fick förskolan ge vika. Den ska istället byggas vid Bysjövägen.

Två byggnader
Parallellt har plan- och byggavdelningen också tagit fram en ny plan för Cirkusplatsen med plats för två äldreboenden.
Det är ute för samråd med berörda myndigheter, organisationer och sakägare.
Planen omfattar cirka 30 000 kvadratmeter och ger en byggrätt för bostäder i 1-3 våningar på området.
Planförslaget anger att en geoteknisk undersökning ska göras i samband med ansökan om bygglov.
Trafikmatningen är i första hand tänkt att ske via Lundgatan och i andra hand via Borgaregatan.
I norra delen av området finns ett dagvattenmagasin som är tänkt att utnyttjas som en öppen dagvattendamm som ska bli ett "positivt visuellt inslag".
Senast den 3 oktober ska alla yttranden vara inne. Efter genomgång och eventuella revideringar kommer planen att ställas ut under oktober och november för att sedan antas av fullmäktige i december.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om