Två sökande per plats på folkhögskolan

Det är högt söktryck till Vimmerby folkhögskola till hösten. Både till yrkesutbildningarna och till de allmänna kurserna. - Det är högre än i fjol. Och fjolåret var ändå ett väldigt bra år, säger Rolf Karlsson, rektor.

Rolf Karlsson, rektor, är nöjd med årets söktryck.

Rolf Karlsson, rektor, är nöjd med årets söktryck.

Foto:

Vimmerby2013-08-16 06:40


27 augusti drar yrkesutbildningarna igång och veckan efter startar de allmänna. Sökandet till de allmänna kurserna är fortfarande igång så några exakta siffror kan Rolf Karlsson inte ge just nu.
- Det landar nog ungefär på två sökande per plats vi erbjuder. Det är inte långt ifrån ett rekordår, säger Rolf Karlsson.
För bara några år sedan kunde alla som sökte till folkhögskolan antas. Men nu är det väldigt högt söktryck till skolan. Det är inga större förändringar i utbudet i år. Inga nya kurser men några mindre ändringar har skett gällande de befintliga. Keramikkursen är bland annat breddad och har nu bytt namn till bild och former.
Det har också skett några smärre ändringar vad det gäller folkhögskolans baskurs. Baskursen riktar sig till personer med psykisk ohälsa och sker i ett samarbete med Landstingets psykvård i Vimmerby och Hultsfreds kommuner.
- Vi har diskuterat med landstinget om vilka ändringar som är vettiga att göra. Vi har blandat in lite mer livskunskap och drama i kursen, säger Rolf Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om