Tvärvändning av kommunledningen...

Nu ska Gullringen få en komplett GC-väg utmed genomfarten. Samhällsbyggnadsavdelningen har fått ett uppdrag att dra igång projektet.

Symbolbild.

Symbolbild.

Foto: Arkivfoto: TT

Vimmerby2017-12-13 13:07

– Det pockar på i Gullringen nu i och med storsatsningar och sen blev ju skolan kvar också, så nu känner vi att det här måste ske så fort som möjligt säger Helen Nilsson (S) ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott där den plötsliga vändningen kom.
I 15-20 år har Gullringsborna ropat om behovet av en gång- och cykelväg utmed genomfarten genom samhället där inte minst många barn har sin skolväg. Trots beslut om insatsen har den gång på gång flyttats framåt när kommunen prioriterat sina investeringspengar. Så sent som under hösten var senast 2021 det senaste budet…
Men på senaste sammanträdet med kommunstyrelsens arbetsutskott blev det andra ljud i skällorna. Nu ska GC-vägen byggas så snart det bara går.
– Vi kommer att ta ett beslut om det vid nästa sammanträde och sen är det bara att sätta igång: det här är ett projekt som vi och Trafikverket fördelar kostnaden oss emellan för, säger Helen Nilsson.

Majoriteten står enig bakom förslaget och från oppositionen finns sannolikt heller inga invändningar eftersom flera av partierna drivit kravet länge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om