Tveksamma till folkomröstning

- När ni har ett färdigt förslag om ALV-försäljningen framme för beslut, skulle ni då kunna tänka er att låta Vimmerbyborna ta ställning till det i en folkomröstning? Den fråga ställde Vimmerbybon Göran Schultz under allmänhetens frågestund i fullmäktige. Men politikerna är skeptiska.

Vimmerby2009-02-25 07:37

Kommunens planer att sälja ALV till Saltkråkan AB vilar för närvarande i avvaktan på att Kammarrätten ska säga sitt om kommunen gör rätt eller inte hembudsrätten tas bort ur bolagsordningen. Länsrätten har tidigare avslagit de tre minoritetsägarnas överklagan dit. Nu har ärendet drivits vidare till kammarrätten.
- Så länge inte rättsläget i det här avseendet är klarlagt, kan vi inte gå vidare med det här ärendet. Därför avvaktar vi rättens besked, sa kommunalrådet Carl-Axel Centerstig i fullmäktige.
Kommuninvånaren Göran Schultz tänker sig att ärendet slutligen kommer att leda fram till ett färdigt förslag med villkor för försäljningen. ett förslag som ska tas i både kommunstyrelse och fullmäktige. Han ville veta kommunalrådets och gruppledarnas inställning till att också låta Vimmerbyborna säga sitt i en folkomröstning i frågan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om