Tvingades flytta – blev ett lyft

Flytten till Energihusets gamla lokaler blev ett lyft för Rundqvists begravningsbyrå. ”Det är stor skillnad, det här är ju lokaler som är anpassade för vår verksamhet”, säger kontorschef Mattias Johansson.

I besöksrummet kan man ostört prata med de anhöriga om begravningen. "Det krävs 50-70 beslut för att planera en begravning, det är en överraskning för många som kommer hit".

I besöksrummet kan man ostört prata med de anhöriga om begravningen. "Det krävs 50-70 beslut för att planera en begravning, det är en överraskning för många som kommer hit".

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2019-01-29 06:00

Efter decennier i villafastigheten på Rönnbärsgatan fick begravningsbyråns behov av nya lokaler skjuts när FB Bostäder ville bygga bostadsrätter i kvarteret Stören. Vart begravningsbyrån skulle ta vägen var dock en fråga som krävde några vändor, innan det blev klart med en flytt till Energihusets tidigare lokaler.

– Vi har ju lite speciella behov. Vi tittade bland annat på Postens tomma lokaler, men det krävdes renovering av en helt annan omfattning, så det föll på det, säger kontorschef Mattias Johansson, som tillsammans med sina kollegor Andreas Malmunger och Denise Blomberg trivs ypperligt i begravningsbyråns lokaler på Sevedegatan.

Snart ett år efter flytten kan man konstatera att fördelarna är flera.

– Vi har 173 kvadratmeter på samma plan. Behovet av garage och lager har lösts med en tillbyggnad. Responsen har varit väldigt positiv och våra farhågor att den här adressen skulle ligga lite för avsides har inte besannats. På Rönnbärsgatan var det inte handikappanpassat och svårt med flera våningsplan när vi tog emot kunder som har svårt att gå eller använder rullstol. Vi utnyttjade inte ytorna effektivt.

De nya lokalerna ger större möjligheter till ostört arbete.

– Ett krav från vår sida var att det inte skulle vara lyhört, och vi är supernöjda, det är helt ljudisolerat. Dessutom satt vi tre personer i samma rum och jobbade tidigare, det är förstås en fördel att kunna ringa samtal utan att störa sina kollegor, säger Andreas Malmunger.

Begravningsbyrån har i snitt 180 uppdrag per år. Ambitionen är nu att etablera sig även i Mariannelundsområdet.

– Någon lokal i Mariannelund är inte aktuell i första skedet, men vi jobbar för att stärka vår marknad där. Det är bara två mil mellan Mariannelund och Vimmerby, att det är en annan kommun och ett annat län har ingen betydelse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om