Tvingades med i stulen bil under knivhot

En man i 30-åråsldern misshandlades och hotades av två andra män i en bostad i Södra Vi i natt. Männen tvingade också med mannen i en stulen bil för att söka upp en nära anhörig. Även den anhöriga blev misshandlad och hotat. En 40-åring är nu anhållen misstänkt för brotten Polisen letar efter den andra som är en man i 30-årsåldern.

Foto: Arkivfoto: TT

Vimmerby2017-12-21 13:11
En Vimmerbybo i 30-åråsldern som var på besök i en lägenhet i Södra Vi blev där både misshandlad och hotad av två män. De ska bland annat ha hotat 30-åringen med en kniv, bland annat för att komma i kontakt med en nära anhörig till honom.
De ska bland annat ha utsatt 30-åringen med både slag och sparkar
De tvingade också med 30-åringen i en stulen bil i ett försök att komma åt hans anhöriga genom ett besök på en annan adress i kommunen.
Även den anhöriga blev där misshandlad och hotad av de båda männen.
Polisen larmades till platsen och kunde gripa en av männen. Han fick först sova ruset av sig Senare under torsdagsförmiddagen anhölls han av åklagare misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, narkotikabrott eget bruk, drograttfylleri, olaga hot i två fall, misshandel i två fall, övergrepp i rättssak och olaga frihetsberövande.
Den anhållne mannen är i 40-åråsldern och känd av polisen sedan tidigare. Han förekommer som misstänkt för andra brott som skett med koppling till Södra Vi.
Även den man i 30-årsåldern som polisen söker som misstänkt för nattens händelser är bosatt i Vimmerby och känd av polisen sedan tidigare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om