Tvingas varsla igen

I våras varslade Metallfabriken Ljunghäll AB i Södra Vi 100 anställda om uppsägning. Lagom har det varslet fasats ut när nästa tunga slag kommer. På torsdagen varslades ytterligare 100 personer, varav 15 tjänstemän. - Det är ett tungt beslut, men lågkonjunkturen slår rakt in i företaget, vi har inget att spela på i nuläget, säger vd:n Hans Linnér.

Hans Linnér, vd på Metallfabriken Ljunghäll AB i Södra Vi där man på torsdagen offentliggjorde ett varsel på ytterligare 100 anställda.

Hans Linnér, vd på Metallfabriken Ljunghäll AB i Södra Vi där man på torsdagen offentliggjorde ett varsel på ytterligare 100 anställda.

Foto:

Vimmerby2008-10-10 06:05


På torsdagsförmiddagen var det en irriterad stämningen bland personalen på metallfabriken.
Företaget hade planerat för en heldag med att informera personalen om varslet, men tidigt på morgonen hade det läckt ut till media.
- Ja, det är tråkigt. Vi hade hoppats att vi skulle komma med informationen första av alla till personalen, men nu fick många höra det via andra vägar. Det kan vi bara beklaga, säger Hans Linnér.
Han säger också:
- I övrigt har informationen mottagits på ett sansat sätt och alla förstår att nedskärningen är nödvändig, men det är tyvärr många som drabbas hårt.
Tidigt i våras la Ljunghäll ett varsel på 100 anställda och det var ett hårt slag mot företaget.

Väntat
Många trodde nog att det skulle räcka med den neddragningen, men i den djupa svacka som konjunkturen befinner sig i nu så var torsdagens varsel oundvikligt.
Dagen innan hade Volvo meddelat att man varslar 3 300 personer. Huvuddelen i Göteborg.
Och just Volvo är en av Ljunghälls stora kunder när det gäller pressgjutning i aluminium av motordelar.
- Vi har både Scania, Volvo cars och Volvo Power Train som kunder och när deras produktioner minskar så drabbar det naturligtvis oss, säger Hans Linnér.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om