Tvist om torgplats i domstol

Tvisten om torgarrendet mellan Lilla Krogen och Vimmerby kommun avgörs i domstol. I april tar fastighetsdomstolen upp målet i gamla tingssalen i rådhuset i Vimmerby.

Vimmerby2007-03-20 07:19

I snart ett år har ägaren till Lilla Krogen i Vimmerby, Fares Ibrahim, tvistat med kommunen om rätten till 230 kvadratmeter mark på torget i Vimmerby. Fares Ibrahim hävdar att hans bolag, Lilla Krogen HB, har rätt att använda området till uteservering under sommaren.
Nej, säger kommunen som arrenderat ut plats för en torgservering till en annan entreprenör, efter den nyordning som skedde inför sommaren 2006.
Även Lilla Krogen deltog i den anbudsrunda som genomfördes innan kommunen antog en entreprenör till kaféserveringen på torget.
Lilla Krogen överklagade och menade att kommunen antagit entreprenören på andra krav än de som ställt upp i anbudsunderlaget.
Både länsrätten och Kammarrätten avvisade överklagan, och hänvisade till att det det handlade om ett markarrende, ingen upphandling av tjänst. Av samma anledning nekade regeringsrätten att pröva målet.
I mitten av april möts parterna i en förberedande förhandling i gamla tingssalen i rådhuset i Vimmerby - bara ett stenkast från det omtvistade området på torget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om