Uffe - en eldsjäl

På en innebandymatch kläckte han idén - tänk om han skulle ta med sig ett gäng ungdomar till Liseberg på Valborgsmässoafton. Så blev det. I torsdags drog Ulf Wahlström iväg med tre busslast tonåringar. - Man vill ju ge dem ett vettigt alternativ till spriten...

Vimmerby2009-05-02 04:05

Ulf Wahlström, eller "Uffe" som han oftast lystrar till, brinner för ungarna.
"Uffe är beredd att lägga hur mycket tid som helst på våra barn och det finns aldrig något som är svårt eller jobbigt. Det fixar jag, säger han alltid", säger en av de lyriska föräldrar som tycker att Ulf Wahlströms insatser på jobbet är värda att lyftas fram.
I många år har han jobbat som fritidspedagog på Vimarskolan och haft hand om elever från år ett upp till nian.
Nu är han projektanställd av Svenska kyrkan för att utveckla fritids- och ungdomsverksamheten och ganska snart insåg han att var det någon kväll han ville göra något extra av var det fredagarna.
- Jag är hellre med ungdomarna i idrottshallen en fredag än går på puben.
"Uffekvällarna" är öppna för alla från femman och uppåt. Vad de gör?
- Jag utgår från vad ungdomarna vill göra, det finns ingen mening med att jag pekar med hela handen - de måste ju tycka att det är kul att komma. Det kan bli klättring, fotboll, innebandy, basket - eller bara ett jättecafé där de kan sitta och snacka. Ibland har vi övernattningar eller pizzakvällar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om