Under samma tak

Skatteverkets och Försäkringskassans gemensamma servicekontor i Vimmerby kommer av allt att döma att lokaliseras i Fokushuset och bemannas med tre tjänster. När det ska öppna är ännu inte helt klart. Men Skatteverket lämnar sitt nuvarande kontor i Vimmerby om bara ett par månader.

Vimmerby2007-10-03 06:19

Precis som vår tidning kunde berätta redan i tisdagsupplagan är Vimmerby en av de tre orter i Kalmar län där Försäkringskassan och Skatteverket ska rädda en del av närheten och servicen till medborgarna genom att öppna ett gemensamt servicekontor.
Enligt vad vår tidning erfar kommer det gemensamma servicekontoret att lokaliseras till Fokushuset och bestå av tre tjänster totalt.
De uppgifterna fanns dock ingen som kunde kommentera på tisdagen.
En sådan lokalisering är dock helt i linje med den överenskommelse som Skatteverket och Försäkringskassan träffat på central nivå om att öppna ett 80-tal servicekontor inom de närmaste åren. I de fall det finns plats i samma lokaler som arbetsförmedlingen ska de nya servicekontoren finnas där.
- Vi har gått ut och erbjudit Skatteverket och Försäkringskassan att lokaliseras i samma kontor som vi, så också i Vimmerby, säger chefen på Länsarbetsnämnden i Kalmar, Eva Plogeus, men att en lokalisering i Fokushuset skulle vara klar känner hon inte till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om