Under ytan i Gästgivarehagen

I Gästgivarehagen i Vimmerby finns ett av Smålands största gravfält från vikingatiden. Arkeologen Michael Dahlin på Kalmar läns museum tror att en del gravar kan vara betydligt äldre än så. På söndag finns chansen att följa med under ytan i Gästgivarehagen.

Arkeologen Michael Dahlin på plats i Gästgivarehagen.

Arkeologen Michael Dahlin på plats i Gästgivarehagen.

Foto:

Vimmerby2012-09-06 06:11


- De här gravfälten är en förlaga till den stadsbildning som följde, och det finns säkert rester av en by här under någonstans som väntar på att upptäckas, om den nu inte har raderats av vår tids bebyggelse, säger Michael Dahlin som på måndagen var i Vimmerby och Gästgivarehagen för att rekognoscera inför söndagens arkeologiska guidning med etiketten "Under ytan" som är temat för årets kulturarvsdag som infaller just på söndag.
- Vi tycker det är bra att fokusera på Gästgivarehagen och vad som kan finnas här. Folk vet att det är gravfält, men inte så mycket mer, men med en kunnig arkeologisk visning blir det oerhört intressant, både för den som kanske inte vet så mycket och bara är lite intresserad som för den som har mycket kunskaper, säger Gunilla Gustafsson på kulturförvaltningen som tillsammans med länsmuseet i Kalmar och Vimmerby Hembygdsförening står för arrangemanget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om