Ung konst i Warmbadhuset

En tatuerare som gillar det mörka, rostiga och slitna. En annan jobbar på webbyrå och alla vet att han aldrig glömmer kameran. En tredje går på Konstfack och har hittat ett ovanligt sätt att värdera en nutidens bristvara.Tre unga utställare av totalt fem i årets upplaga av Ungiform.

Vimmerby2012-10-15 06:25


Konstföreningen i Vimmerby tog ett nytt grepp förra året i utställningen Ungiform. Här fick unga med koppling till Vimmerby visa olika konstnärliga uttryck.
- Det är viktigt att också lyfta fram de unga förmågorna som är på gång. Annars har vi nog en tendens att jobba med de etablerade konstnärerna som är 50+, säger föreningens ordförande Beathe Skaate.

"Går ut genom dörren"
Så med rekommendationer från förra årets konstnärsgäng skickades inbjudningar till en ny brokig blandning som står för minst sagt tvära kast och spännande kontraster i årets unga utställning, som öppnades i helgen och pågår även de kommande två helgerna.
I Warmbadhusets bottenvåning huserar Dennis Larsen, 25-åring med egen tatueringsstudio i stan. Tatueringar är konst.
- Men de går ut genom dörren. De här får jag behålla om jag vill, säger han och sneglar mot några av sina konstverk.
En docka uppspikad på MDF-skiva som målats med vanlig väggfärg. Vad vill han säga?
- Visa att världen inte är så glamourös, kanske. Och jag gillar enkelheten. Jag har provat att måla i olja, men det var inte min grej.
Dystra dödskallar i guldram, en mörk madonnafigur inlindad i taggtråd - han älskar rost och taggtråd och blev lycklig när han kom över en hink handgjorda rostiga spikar - och en tankeväckande tavla med nycklar.
- Vi måste hitta den rätta nyckeln för att låsa upp vissa rum här i livet. Ofta tar vi fel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om