Ung tjej med gitarr i Nashville

"Jag har aldrig känt mig så hemma någonstans förut."

Vimmerby2015-10-17 07:56


I somras gick drömmen om att åka till Nashville i uppfyllelse för Vimmerbys egen countrysångfågel Cornelia Lindell. I Sverige sticker hon ut när hon tar på sig sina cowboyboots, men i Nashville blev hon en i mängden. Äntligen kände hon sig hemma.

Cornelia Lindell har varit intresserad av sång och musik så länge hon kan minnas. När hon var sju år gammal spelade hon in sina första egenskrivna låtar.

-Om jag vill uttrycka det jag känner tycker jag det är lättare att skriva en låt än att prata. Låtskrivandet fungerar som en slags dagbok för mig. Jag skulle inte klara mig utan det, säger Cornelia Lindell.

När Cornelia var 13 år gammal och skulle ta sina första steg upp på en scen var hon så nervös att hon nästan vägrade. Den känslan höll i sig hela det första året, men nu har den släppt helt och hon njuter till fullo av varje framträdande hon gör.

- Det är en härlig känsla att få med sig publiken samtidigt som man får göra det man älskar mest, säger hon.

Till skillnad från många andra talangfulla ungdomar som åker runt bland Sveriges scener sjunger varken Cornelia pop eller ballader. För henne är det en helt annan musikstil som gäller, nämligen modern country. Hennes förhoppning är att sticka ut i mängden.

- Jag tycker genren är jättespännande och intressant eftersom den inte är så stor i Sverige. Många inom musikvärlden tror att den kommer slå igenom stort här snart och då är det kul att vara en av de första som sysslar med den, säger Cornelia.

Läs mer i lördagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!