Ung våldsman från Vimmerby misshandlade sex personer i Västervik

Den 18-årige Vimmerbyynglingen misstänks för att vid ett och samma tillfälle i Silverdalen i Västerviks kommun ha misshandlat sex personer varav två kvinnor och i ett par fall var misshandeln rå och hänsynslös. Den tilltalade förnekar gärningarna.

Vimmerby2009-07-01 06:20

Enligt kammaråklagare Jeanette Boyes stämning och gärningsbeskrivning har misshandeln av de sex målsägandena inträffat vid ett och samma tillfälle, i Silverdalen den 1-2 november 2008.
Följande har enligt åklagaren skett:
? Målsägande 1: Har tillfogats smärta,sårskador, blodvite, huvudvärk och ärr genom att slå en flaska eller liknande tillhygge i huvudet och därefter flera knytnävslag i huvudet. Misshandeln bedöms som grov då den tilltalade visat särskilt hänsynslöshet och råhet.
? Målsäganden 2: Vid samma tillfälle har en kvinna tillfogats smärta, andnöd och rodnad genom att ta ett strypgrepp om halsen.
? Målsäganden 3: En man tillfogades smärta och andnöd genom att ta ett strypgrepp om dennes hals.
? Målsäganden 4: Vid samma tillfälle tillfogat en man smärta, sårskada och blodvite genom att skära eller rispa en kapsylöppnare mot hans hals.
? Målsäganden 5: En kvinna tillfogades smärta, svullnader, blåmärken och huvudvärk genom att slå två knytnävslag mot ansiktet, varvid även kvinnans glasögon skadades.
? Målsäganden 6: Den tilltalade har slutligen, vid samma tillfälle, tillfogat en man smärta och andnöd genom att ta ett strypgrepp runt halsen. Han hotade dessutom samma person genom att säga, att han skulle "peta ut ögonen" på honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om