Döms till fängelse för knarkaffärer i Vimmerby

18-åringen köpte kokain, amfetamin och cannabis för att sälja i Vimmerby. Han hann inte sälja så mycket innan polisen slog till. I dag dömdes han till fängelse i åtta månader av Kalmar tingsrätt.

Polisen fann både kontanter och portionsförpackat knark hemma hos en 18-åring i Vimmerby. Nu döms han till fängelse för narkotikaaffärerna.

Polisen fann både kontanter och portionsförpackat knark hemma hos en 18-åring i Vimmerby. Nu döms han till fängelse för narkotikaaffärerna.

Foto: Polisen

Vimmerby2021-12-03 11:21

Polisen skulle förhöra den unga Vimmerbybon i en annan utredning. På väg till hans nya bostad mötte polisen en annan yngling som uppträdde misstänkt. Det fick polisen att göra en husrannsakan hos 18-åringen. Där påträffades 275,05 gram cannabis, 67,70 gram amfetamin och 5,7 gram kokain. Uppskattningsvis värt uppemot 50 000 kronor i missbrukarled.

Polisen fann också en del pengar. Cirka 10 000 kronor i kontanter, främst i 500-sedlar förpackade i kuvert. 

I två beslagtagna mobiltelefoner finns SMS med frågor och svar om begrepp som ”ladd röka och tjack”, följt av ett erbjudande att skicka prislista som en snap. I samma telefon hittades en lista med priser för ”bruning”, ”vitt” och ”tjack”. En uppgörelse om en affär med åtta gram cannabis för 1 400 kronor har också säkrats av polisen.

I följande förhör och under rättegången har mannen erkänt att han köpt knarket för att sälja det vidare. Han medger också att han sålt narkotika i tre fall. Han döms även för ringa narkotikabrott eget bruk.

Kalmar tingsrätt anser att det framför allt är avsikten att sälja knarket som väger tungt i domen och fängelsestraffet. Det är endast den dömdes unga ålder som gör att rätten begränsar påföljden till fängelse i åtta månader istället för ett längre straff på ett år och fyra månader som rätten anser är det egentliga straffvärdet.

18– åringen firas från åtal om en misshandel i Vimmerby kommun i våras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!