Unga Alva sätter upp utvald teater

Uppsättningen har redan valts ut till Sveriges största amatörteaterfestival. I helgen ges Vimmerbyborna chansen att se den. Teatergruppen Unga Alva sätter upp pjäsen "Line" på Komediantens scen. - Den handlar om hur långt man kan gå för att komma först, säger regissören Alva Strid.

Egoism leder till kaos. Det är budskapet i pjäsen "Line". Från vänster: Alexandra Enqvist, Jonathan Will, Christopher Månsson, Louice Isaksson och Bodil Hansson.

Egoism leder till kaos. Det är budskapet i pjäsen "Line". Från vänster: Alexandra Enqvist, Jonathan Will, Christopher Månsson, Louice Isaksson och Bodil Hansson.

Foto:

Vimmerby2014-04-11 14:32


Alva Strid leder teatergruppen Unga Alva som har omkring tio medlemmar och träffas en gång i veckan.
Under det sista halvåret har teatergruppen arbetat med Israel Horovitz pjäs "Line" (kö på svenska). Uppsättningen har redan valts ut som ett av åtta bidrag till ATR-festivalen i Östersund. ATR står för Amatörteaterns Riksförbund.
I helgen ges Vimmerbyborna möjlighet att se pjäsen som går upp på Komediantens scen mellan fredag och söndag.
- Jag har spelat den här pjäsen själv på en teater i Eksjö, men nu ville jag göra min egen tolkning. Jag gav skådespelarna två alternativ, men berättade mycket mer om den här, säger regissören Alva Strid som har arbetet om den tre timmar långa orginalversionen.
- Men jag har tagit hjälp av de andra med att stryka och förkorta ned. Det har varit enklare att jobba med ett material som man spelat själv. Nu har jag koll på strukturen och vet var det ska landa.

"Öppet för publiken"
Unga Alvas version är ungefär 40 minuter lång och det är händelserika minuter som publiken kommer att bjudas på. Fem personer väntar i en kö, fast man får aldrig veta på vad. Däremot framgår det tydligt att alla kan göra vad som helst för att få stå först i ledet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om