Unga får chansen att hitta på

Sugen på att börja träna handboll? Basket? Eller något helt annat? Då finns chansen att det kan bli något av det.- Vi vill att tonåringar som har idéer om vad de vill göra kommer till oss, så kan vi hjälpa till, säger fritidsledare Camilla Karlsson.

Vimmerby2012-10-26 06:29

På tisdag blir det stormöte på Fabriken där ungdomarna själva har chansen att påverka sin fritid.
Samordnare Anders Degerman, Vimmerby kommun och fritidsledare Camilla Karlsson på Fabriken lägger ut kroken till Vimmerbys tonåringar. Och hoppas att de nappar.
- Vi har i olika sammanhang hört att det finns flera unga som vill komma igång med handboll och basket, till exempel, så därför känns det angeläget att bjuda in till en träff där vi diskuterar vad som saknas i Vimmerby.
De vill börja i rätt ände, helt enkelt.
- Att hitta på något som vi tror är kul är ju inte detsamma som att ungdomarna själva får möjlighet att engagera sig och säga vad de vill göra.

Föräldrar också
Målgruppen är högstadie-gymnasieåldern och till stormötet på Fabriken på tisdag hoppas Anders Degerman och Camilla Karlsson även att det kommer föräldrar, som kan tänka sig att hjälpa till.
- Det är viktigt att betona att vi inte kan servera någon färdig räkmacka. Vi måste börja med att prata om vad de vill göra. Sedan kan vi hjälpa till att hitta träningstider, lokal - fungera som coacher. Men vi kan heller inte vara med på varenda träning, det är där föräldrarna kommer in i bilden.
Nivån på aktiviteterna styr de unga själva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om