"Unga får chansen att knyta kontakter"

Det finns duktiga ungdomar i Vimmerby, ungdomar med bra idéer och drivkraft. Det finns spännande företag i Vimmerby, som behöver, eller kommer att behöva arbetskraft.
- Därför fyller Frammis ett behov. Ungdomarna och företagen behöver nätverka, säger Daniel Nestor, projektledare för andra upplagan av arbetsmarknadsmässan i Vimmerby.

Vimmerby2015-01-05 07:46


I februari är det dags för Frammis 2015. Projektledare Daniel Nestor räknar med 25-30 utställande företag. Hans förhoppningar är stora.
- Frammis 2014 blev lyckat. Frammis 2015 tror jag blir ännu bättre. Vi vet att det finns ett behov bland ungdomar att få träffa företag i närområdet och få ett ansikte på den kontakt som faktiskt kan leda till att de får ett sommarjobb, praktik eller vad det nu kan vara.
Arbetsmarknadsmässan vänder sig till ungdomarna på Vimmerby gymnasium, som står lite olika nära framtiden, beroende om de går i ettan, tvåan eller trean.
- Jag tror många tänker att det är långt kvar tills det är aktuellt att söka jobb. Men allt handlar om att knyta kontakter idag, och jag vet att det finns många företag i Vimmerby som inte ens de vuxna vet om att finns här. Det är ju ett ömsesidigt behov - företagarna har ju jättestora möjligheter att ragga personal, och många står inför ett generationsskifte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om